Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιος είναι ο τρόπος για να ασφαλίσετε τον επαγγελματικό σας χώρο;

Ο επαγγελματικός μας χώρος, είτε είναι κατάστημα είτε κάποια άλλη επιχείρηση, είναι στην ουσία το βιος μας, είναι αυτό που προσφέρει σε μας και την οικογένεια μας τα προς το ζην. Οποιαδήποτε ζημιά σε αυτόν τον χώρο εννοείται ότι μπορεί να επηρεάσει πάρα πολύ άσχημα τη ζωή μας, ενώ μπορεί ακόμη και να μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσικό η ασφάλεια του χώρου αυτού να είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας. Χωρίς υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται, ή τουλάχιστον που πρέπει να σκέφτεται, όποιος ανοίγει μία επιχείρηση.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να ασφαλίσετε τον χώρο σας με μέτρα ασφαλείας όπως οι γκαραζόπορτες, οι συναγερμοί και άλλα.

Γκαραζόπορτα

Αν η επιχείρηση σας έχει κάποια οχήματα τα οποία και φυλάτε σε κάποιο γκαράζ ή άλλο χώρο στάθμευσης, εννοείται ότι θα πρέπει ο εν λόγω χώρος να θωρακιστεί με μία καλή γκαραζόπορτα. Οι γκαραζόπορτες στην ουσία ολοκληρώνουν την προστασία ενός γκαράζ αφού προσφέρουν προστασία τόσο από τα αδιάκριτα βλέμματα όσο και από τα στοιχεία της φύσης, αφού προσφέρουν και μόνωση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελούν ένα φυσικό τείχος προστασίας, ένα εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και το γκαράζ αλλά και τον χώρο της επιχείρησης αν αυτός συνδέεται με το γκαράζ. Με άλλα λόγια, αν έχετε γκαράζ και δεν του έχετε τοποθετήσει γκαραζόπορτα, είναι απλά σαν να μην έχετε γκαράζ.

Κάμερες και συναγερμοί

Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας που θα δείτε σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και αν αυτοί είναι σε κάποιο διαμέρισμα, είναι οι κάμερες και οι συναγερμοί. Τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας είναι αποτρεπτικά, δηλαδή στην ουσία δρουν κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο αφού δεν μπορούν ουσιαστικά να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την είσοδο του κλέφτη στον χώρο. Αν ένας κλέφτης μπει στον χώρο, η κάμερα θα καταγράψει τις κινήσεις του και το πρόσωπο του και ο συναγερμός θα ειδοποιήσει τους γείτονες και την αστυνομία.

Τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας στην ουσία περιορίζουν τη ζημιά που μπορεί ένας διαρρήκτης αφού θα κάνουν την παραμονή στον χώρο του πολύ σύντομη. Επιπλέον, η παρουσία τους και μόνο σε έναν χώρο αρκεί για να κάνει την πλειοψηφία των υποψήφιων κλεφτών – οι οποίοι είναι απελπισμένοι ευκαιριακοί παραβάτες και όχι «επαγγελματίες κλέφτες» με ειδικές γνώσεις κι εργαλεία – να το σκεφτούν διπλά πριν να δοκιμάσουν να «μπουκάρουν» στον χώρο σας, αφού γενικά δεν προτιμούν τους καλά φυλασσόμενους χώρους.

Ρολά ασφαλείας

Τα ρολά καταστημάτων είναι ίσως το πρώτο μέτρο ασφαλείας που θα μπει σε ένα κατάστημα ή μία παρόμοια επιχείρηση και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: μιλάμε για ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας αφού στην ουσία βάζει ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τον χώρο, ένα εμπόδιο που οι περισσότεροι κλέφτες θα χρειαστούν ειδικές γνώσεις, εργαλεία και χρόνο για να το ξεπεράσουν και είναι πολύ πιθανό να μη διαθέτουν τίποτα από αυτά. Με άλλα λόγια, τα ρολλά κρατούν τον κλέφτη έξω από τον χώρο σας και αυτό είναι πραγματικά το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιο μέτρο ασφαλείας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ρολών και ο κάθε ένας προσφέρει τον δικό του συνδυασμό ορατότητας και ασφάλειας, οπότε δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι για όλους τους τύπους επιχειρήσεων. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλήσετε με μία ειδική επιχείρηση και να τους αφήσετε να μελετήσουν τον χώρο σας και να σας προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις γι’ αυτόν.

Όπως είδαμε λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ασφαλίσετε τον χώρο σας. Τα ρολά και οι γκαραζόπορτες είναι σίγουρα οι πιο αποτελεσματικοί, αλλά αν θέλετε ο χώρος σας να είναι πραγματικά ασφαλής, προτείνουμε να τοποθετήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Όσο πιο ασφαλής φαίνεται ένας χώρος, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να δοκιμάσουν να μπουκάρουν οι περισσότεροι κλέφτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ