Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανώτερη της ΑΕΛ η «Βασίλισσα» - Δεν τη φιλοδώρησε με επιπλέον γκολ και το πλήρωσε

Μatch Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν σίγουρα αυτή που θα περίμεναν οι φίλοι της δοξασμένης βυσσινί φανέλας μέσα στην ιστορική της έδρα, το στάδιο Αλκαζάρ. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου το ματς πήγε στο αναγνωριστικό και στο physical game με δυνατά μαρκαρίσματα, η βασίλισσα του Βορρά επέβαλε το δικό της ποδόσφαιρο, τα δικά της θέλω μέσα στο γήπεδο, δημιούργησε κι έπαιξε καλή μπάλα. Έκανε και 2-3 σπουδαίες φάσεις μεταξύ των αρκετών που δημιούργησε, αλλά σκόραρε μόλις 1 γκολ. Λέμε "μόλις", καθώς η εικόνα του ματς ήταν τέτοια, που η Βέροια θα μπορούσε να κάνει ακόμη 1 γκολ και να κλειδώσει το τρίποντο.


Η Λάρισα για 90 λεπτά δεν ήταν καθόλου καλή. Η θύελλα δεν έγινε βυσσινί και το αλογάκι δεν σηκώθηκε σούζα! Ομολογώ πως ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Λάρισας δεν θα στοιχημάτιζε υπέρ αυτής της εικόνας. Αλλά δεν ήταν μόνο κακή η Λάρισα. Ήταν πολύ καλή η Βασίλισσα, καθώς η αμυντική της οργάνωση ήταν υποδειγματική, το κέντρο εξουδετέρωσε τα πάντα αλλά και δημιούργησε για 70 καθαρά περίπου λεπτά. Επιθετικά μπήκε στην περιοχή αρκετές φορές, αλλά είτε για κλάσματα δευτερολέπτου δεν προλάβαιναν οι παίκτες της να το φωλιάσουν, είτε τα τελειώματα από μέση και μακρινή απόσταση δεν ήταν ιδανικά.


Πίεσαν όμως την άμυνα της ΑΕΛ πολύ, έβγαλαν αυτοματισμούς στα transitions... Ωραία εικόνα! Τελικά σκόραρε ο Φοφανά στο 90', επιβεβαιώνοντας πλήρως τη διαφορά ποιότητας στην απόδοση που είχαν στον συγκεκριμένο αγώνα οι 2 ομάδες, αλλά δυστυχώς στα τελευταία φορτώματα της Λάρισας και σε ανακατωσούρα μέσα στην περιοχή, σκόραρε ο κακός μέχρι το 92' Ακούνια κι έτσι η παρ' όλη την κακή της εικόνα, η Λάρισα έκλεψε το βαθμό με τη μοναδική φάση που είχε. Δύο φορές πάτησε περιοχή, η μία έγινε γκολ!


Οι φίλοι της Βέροιας θα πρέπει να νιώθουμε ευχαριστημένοι με την απόδοσή της και ελαφρώς στεναχωρημένοι που η ομάδα δεν κατέκτησε τους 3 βαθμούς.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις φάσεις, για να καταλάβετε τι έγινε...

Α' Ημίχρονο

• Μόλις στο 5', η 1η επιθετική προσπάθεια της Βέροιας. Έκλεψε τη μπάλα ο Γαβριηλίδης, μεταβίβασε τη μπάλα μπροστά στον άξονα για τον Γιακουμάκη, αλλά το μακρινό πλασέ του τελευταίου, απέκρουσε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος.

• Στο 14', πέρασε ο Πόζογλου από αριστερά, έκανε το γέμισμα προς την αντίπαλη μικρή περιοχή που κινήθηκε ο Μούργος, αλλά βγήκε στον αέρα και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

• Στο 20, βαθιά μπαλιά του Γαρουφαλιά για τον Συμελίδη ο οποίος όμως δεν κατάφερε στην επαφή να κοντρολάρει καν τη μπάλα κι αυτή πέρασε ανέγγιχτη άουτ.

• Στο 22', ανέβασμα της βασίλισσας, δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Γιακουμάκη, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε τελικά κόρνερ.

• Στο 24' και πάλι κέρδισε μέτρα στο ανέβασμα η Βέροια, ο Μούργος με κίνηση πλάγιου επιθετικού με ανάποδο πόδι, πέρασε , πλησίασε προς την περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν κάπως αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία ο Θεοδωρόπουλος.

• Στο 33' κι αφού η Βέροια συνεχίζει να ανεβαίνει και να στριμώχνει στο αμυντικό της 3ο την ΑΕΛ, γίνεται ωραίος συνδυασμός: ο Μούργος έδωσε αριστερά στον Πεταυράκη, χώθηκε κι ο Πόζογλου, έγινε ο αυτοματισμός, βγήκε η σέντρα, αλλά το 1ης επαφής τακουνάκι του Πασά, πέρασε εκτός εστίας, αρκετά μέτρα.

• Στο 36' πέρασε με ωραία ντρίμπλα ο Μπουκουβάλας, σύγκλινε στον άξονα, μεταβίβασε τη μπάλα στον Πασά, ο οποίος με τη 2η προσπάθεια αφού ανέκτησε τη μπάλα κατάφερε να σουτάρει, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό και μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

• Στο 45', πάλι ο Μπουκουβάλας από τα δεξιά, έστρωσε στον Μούργο που πάτησε περιοχή, αλλά και πάλι έσωσε την εστία του ο keeper των Θεσσαλών.




Β ' Ημίχρονο

• Στο 51', εκτέλεση κόρνερ από τον Μούργο, αλλά η επίθεση της Βέροιας δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε τέρμα. Η άμυνα της ΑΕΛ, παρά το ότι άργησε, τελικά απομάκρυνε τη μπάλα πριν φανεί απειλητικός ο Γιακουμάκης κι από δίπλα οι Πασάς και Γαβριηλίδης.

• Στο 55' μεγάλη φάση για τη Βασίλισσα με στατική φάση φάουλ με τον Πόζογλου, πετάχτηκε ο Σκόνδρας αλλά δυστυχώς για εκατοστά δεν βρήκε τη μπάλα με την προβολή του κι έτσι η στρογγυλή θεά πέρασε έξω.

• Στο 56', σέντρα απελπισίας από τον Μπατιμπανγκά, αλλά βγήκε και μπλόκαρε εύκολα ο Βελίδης.

• Στο 60', ωραίος συνδυασμός μεταξύ Πασά, Μούργου και Γιακουμάκη, χώθηκε στην περιοχή κι ο Πεταυράκης για να σουτάρει, αλλά έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυνόμενοι.

• Στο 71', ο Μανσούρ Φοφανά που είχε περάσει στο ματς μόλις πριν 3 λεπτά, έγινε αμέσως απειλητικός περνώντας από αριστερά και σουτάροντας, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

• Στο 72', ωραίος συνδυασμός Φοφανά και Πεταυράκη, πέρασε ο δεύτερος μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά οι αμυνόμενοι κατάφεραν να κόψουν πριν προλάβει να σουτάρει ο Γιακουμάκης.

• Στο 74', καταπληκτική ντρίμπλα του Πασά ( θα αναφέρουμε ακριβώς στην αξιολόγηση της απόδοσής του τι έκανε), προχώρησε, πέρασε κι άλλον αντίπαλο, έβγαλε δεξιά στον Γιακουμάκη, αλλά στην προσπάθεια διεμβολισμού του πλάγια εντός της περιοχής κόπηκε σε κόρνερ.

• Στο 83', ο Γιάκος πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Μαυριά ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε εύκολα.

• Στο 85, σουτ του Γιάκου έξω από την περιοχή και πάλι απέκρουσε εύκολα ο keeper της Βασίλισσας.

• Στο 90', κοντά στο μέσον του γηπέδου και στη δεξιά πτέρυγα διάβασε τη φάση εξαιρετικά ο αρχηγός Μαραγκός, βγήκε και με τη μία μεταβίβασε τη μπάλα μπροστά στην πτέρυγα για τον Ορφανίδη, ο οποίος μεταβίβασε άριστα τη μπάλα στον άξονα για τον Γαβριηλίδη. Αυτός, πέρασε τη μπάλα αριστερά για τον Φοφανά ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε την προσποίηση, άλλαξε πόδι χορεύοντας 2 αμυνόμενους και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση κάνοντας το δίκαιο 1-0!

• Στο 92', όμως, έπειτα από προσπάθειες φορτωμάτων στο τέλος για τη Λάρισα, επιβεβαιώθηκε ο χαρακτηρισμός της μπάλας που έχει μείνει στην ιστορία από τον Ίβιτσα Όσιμ... Φόρτωμα, πολλά κορμιά στον αέρα, κάπου έμεινε η μπάλα στο έδαφος μέσα στην αναμπουμπούλα κι εκεί βρέθηκε ο μέχρι τότε κάκιστος Ακούνια κι έγραψε το άδικο για τη Βέροια τελικό αποτέλεσμα 1-1! Πώς να μην την πεις τατιάνα μετά την άτιμη...




* Παίκτες της ΑΕΛ με αξιόλογη απόδοση:

Ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος που ήταν σταθερός, έσωσε την εστία του σε 2-3 σοβαρές περιπτώσεις και παρ' όλο το γκολ που έφαγε είχε πολύ καλή εικόνα και με σωστές τοποθετήσεις (7), ο κεντρικός αμυντικός Ηλιάδης ο οποίος ίδρωσε πολύ για να κρατήσει και εν μέρει τα κατάφερε με πολλή προσπάθεια να ανακόψει φάσεις (6,5) και η καψούρα μου ο Νικολιάς που μπήκε ως αλλαγή στο 54' ( αλλαγή ρε Φυντάνη αυτός; ) ο οποίος ειδικά στα τελευταία λεπτά έκοψε και μοίρασε με ταχύτητα μπας και γίνει κάτι (6,5).

Δεν τελειώσαμε.... Έρχεται και η Μάχη των Πάγκων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ