Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια: Αυτές είναι οι ένδοξες ημέρες του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και με το ενδιαφέρον του κόσμου για το αποτέλεσμα να είναι πολύ μεγάλο, καθώς έξι υποψήφιοι κονταροχτυπιούνται για την θέση του Προέδρου, εμείς ανατρέξαμε στο αρχείο μας για να θυμηθούμε ορισμένες αναμνήσεις από το μακρινό παρελθόν. Τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής και έπαιρνε στις εκλογές, ποσοστά που άγγιζαν το 44% του εκλογικού σώματος. 

Εκείνη την εποχή η έλευση ενός Προέδρου, υπουργού ή κρατικού αξιωματούχου, θεωρούνταν ως μεγάλο πολιτικό γεγονός και οι ετοιμασίες κρατούσαν για πολλές ημέρες. Οι τοπικοί άρχοντες/ισσες έραβαν κουστούμια και ταγιέρ, οι δημοσιογράφοι έπαιρναν το καλύτερο στασίδι για να βγάλουν την αποκλειστική φωτογραφία και τον κόσμο να παραλυρεί στους δρόμους και να σηκώνει τον Ήλιο τον Πράσινο στον ουρανό της Βέροιας!

Πάρτε μια γεύση από τιν ένδοξες Πασοκικές ημέρες, με τις εικόνες να μην χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό, καθώς μιλάνε από μόνες τους:









20 σχόλια:

  1. Από τους εικονιζόμενους,άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ανάρτηση. Δείτε τα πρόσωπα, μερικά απο το σύνολο, για να απαντήσετε γιατί καταντήσαμε στο σήμερα. Προσέξτε. Θέλουν να μας ξανασώσουν. Βγήκαν απο τα λαγούμια με λουκούμια για δώρα. Μην πάρετε. Τα πότισαν σε γκραμοξόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πασοκ,
    Εμείς παίρναμε δώρο στον Αγ Βασίλη,
    Βάζαμε λάδι τρούφας στους μεντεσεδες για να μην τρίζουν,
    Ανάβαμε θερμοσίφωνα για να σφουγγαρίσουμε…
    Εποχές καλές…
    Πασοκ,ταξίδια,κάθε μέρα ξύδια…
    Για έναν λαό,
    Μονίμως «βούρτσα,μπάλα,και τραμπάλα»…
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο,
    Ως απάντηση σε αυτούς που ρωτούν γιατί έφτασε εδώ η χώρα,και γιατί οι ικανοί και εργατικοί,μεταναστεύουν στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόσπασμα από παλαιά συνέντευξη του Παρασκευά Αυγερινού,ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ :
    ''Στις 3 Σεπτεμβρίου του '74 ο Αντρέας ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ). Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και πολιτικής καταγωγής. Παλιοί ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες , το προοδευτικό κομμάτι της παλιάς Ένωσης Κέντρου (ΕΚ), οι περισσότεροι από τους σοσιαλιστές του ΣΚΕ-ΕΛΔ (Σβώλου), ριζοσπάστες, ανένταχτοι αριστεροί, τροτσκιστές, συντηρητικοί (φίλοι του Αντρέα), νέοι από τη γενιά του 114 με τα δικά τους πολιτικά χαρακτηριστικά και της γενιάς του Πολυτεχνείου που απέρριπταν τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα, αγωνιστές της αντίστασης στη χουντική δικτατορία, ακόμη και μικρές ομάδες, παρέες αριστεριστών. Ενώσαμε όλοι τις ανησυχίες μας και τα οράματά μας για το καλύτερο, για να μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά''.
    Ποιοί και τι απ' όλα αυτά ,έμεινε όρθιο σύντροφε Παρασκευά ?
    Το μόνο σίγουρο είναι ,ότι αγνοί αγωνιστές και ιδεολόγοι ,που μόχθησαν για την ίδρυση και το στέριωμα του συγκεκριμένου χώρου ,παραγκωνίσθηκαν και πολλοί από αυτούς ,<> ,μη αντέχοντας να βλέπουν πολλά πράματα.Πως λέει και ο Σαββόπουλος ,τα καλύτερα παιδιά ,κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι...
    Στη θέση τους ,αριβίστες ,βολεψάκηδες, άνθρωποι ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος).Φάνηκε καθαρά ,όταν το καράβι βούλιαζε ,πως μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν σεβάστηκαν ,ούτε το ότι κάποιοι (πολλοί) πίστεψαν και κουράσθηκαν για να δημιουργηθεί αυτός ο ενιαίος δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος ,και ότι οι θέσεις που έλαβαν (κατά βάση στο δημόσιο τομέα) και τα αξιώματα που τους δόθηκαν , ήταν αποτέλεσμα της <> που έβαλαν αυτοί οι απλοί οπαδοί ,που στο τέλος-τέλος ,δεν ζήτησαν ποτέ τους τίποτα....
    Ας κάνουν κάποιοι,αν μπορούν , την αυτοκριτική τους και ας θυμηθούν τους στίχους του Παύλου Σιδηρόπουλου ... τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παρασκευάς, μια χαρά τα ειπε. Εδειξε, ποιοι συμμετείχαν στην λεηλασία. Όλοι οι αριστεροθρεμένοι. Το ψωμί το φάγανε μόνοι τους, την παιδεία την εξασφάλισαν για τα παιδιά τους και την ελευθερία ολάκερη για πάρτη τους με γεμάτες τσέπες. Βέβαια όπως πάντα, ενα ποσοστό ευκολόπιστων αθώων ιδεολόγων για καλύτερη πατρίδα, ειδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται πολύ νωρίς απο τους τυχάρπαστους "αγωνιστές". Αυτοί, δεν απλωσαν το χέρι στο μέλι. Κράτησαν την αξιοπρέπειά τους και φύγανε μακρυά απο αυτο το συνονθύλευμα των αεριτζήδων. Τώρα, ισως ειναι άνεργοι λίγο πρίν την σύνταξη, παρατηρώντας τους τυχάρπαστους που είπαμε, να ειναι ήδη δέκα χρόνια στη σύνταξη αραχτοί. Ηξερε και έβλεπε ο Παρασκευάς. Τα πολιτικά ρετάλια, χορτάτα σήμερα, ξαναθέλουν τον κουβά γεμάτο μέλι. Ξέρουν αυτοί καλά τι θα το κάνουν. Μην τους το επιτρέψετε δεύτερη φορά. Στείλτε τους στον αγύριστο δια της απουσίας σας.

      Διαγραφή
  5. Το ΠΑΣΟΚ πάτησε σε όλα τα κακά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα ενώ παράλληλα δαιμονοποίησε την έννοια του νοικοκύρη, ικανοποίησε το "δώσε και μένα μπάρμπα" και στην λογική της ήσσονος προσπάθειας ανέδειξε μιλουνια άχρηστους και ανεπρόκοπους που λεηλάτησαν τα πάντα αλλά το χειρότερο είναι ότι στέγνωσαν το πάθος του Έλληνα, κατακρεούργησαν το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα στο βωμό της ευκολίας, ξόδεψαν τα όνειρα και βούλιαξαν την ελπίδα. Αύριο κάντε κηδεία αντί για εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν λέμε γύφτικο σκεπάρι τι εννοούμε; Δειτε την τελευταία φωτογραφία και πείτε μου. Ε αυτοί Κυβερνούσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πσσσσς ωραίες εποχές ελπίζουμε να ξαναζήσουμε συγκεντρώσεις πασοκικές με αρχηγό τον Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ατελείωτο και εγγυημένο πασοξήδικο γέλιο... Είχα συμμαθητή που δεν μπορούσε να περάσει τα Μαθηματικά της Β΄ Λυκείου και βρέθηκε Διευθυντής Τραπέζης στη Βέροια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς αυτός δεν εγινε κανας Υπουργός. Αλλα τι λέω; Εγιναν άλλοι που δεν πέρασαν θρησκευτικά στο Δημοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίες εποχές τότε, ζούσαμε όλοι στον ψεύτικο κόσμο που είχε πλάσει ο δήθεν σοσιαλισμός, και οι εικονιζόμενες μαριονέτες του.
    Σήμερα τα βλέπουμε και γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μη γελαμε καθολου! τοτε ο κοσμακης εφαγε ψωμι και εβαλε και 2 δραχμες στην ακρη! εγιναν και λαθη οπως παντα και παντου. ας κανουμε τωρα "ισχυρο" κρατος, "αναπτυξη" για ολους, "επενδυσεις" για εργαζόμενους με 500€ ( και αν). Για κλαματα ειμαστε αλλα δεν εχουμε πια ουτε... μαντήλι!

      Διαγραφή
    2. Οι δύο δρχ ήταν δανικές με τόκο από το μέλλον των παιδιών μας. Με τέτοιο φέσι θα περάσουν πολλές δεκαετίες για να κάνουμε κράτος ισχυρό,ανεπτυγμένο, βιώσιμο.Με την προϋπόθεση ότι δεν θα γυρνάνε μέλη των συμμοριών που μας πτώχευσαν κουνώντας μας το δάκτυλο, αναγγέλλοντας την οικονομική μας σωτηρία όταν το ίδιο κομμα-συμμορια είναι οικονομικά "φαλιριμενο".

      Διαγραφή
    3. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΘ. ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ;;; ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ. ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΑ;;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΗΓΕΤΕΣ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝ. ΚΡΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ

      Διαγραφή
    4. Εδώ ταιριάζει γάντι τα περί ανίκητης βλακείας. Δεν υπάρχει σωτηρία γιατί έχει δικαίωμα ψήφου και ψηφίζει και θα ναι πάντα ΠΑΣΟΚ μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ο κανονικός κι όχι ο πράσινος γιατί αυτός δε θα σβήσει -δυστυχώς- ποτέ!

      Διαγραφή
  11. Σε παραδέχομαι Βεροιώτη,στη λίστα Οικονόμου θα πάρεις κάτι παραπάνω,στη συσπείρωση συμβάλλεις με όποιο τρόπο μπορείς,έστω και ένας να στρίψει δεξιά από τους αριστερούς τύπου Χρυσοχοΐδη ΚΕΡΔΟΣ! Αυτό για σένα για να μην νομίζεις ότι όλοι είναι μπούφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου ρε Κάκαλη, Κάκαρη ήθελα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ