Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψήνουμε κοπανάκια κοτόπουλου πικάντικα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ιδανική λύση για μπουφέ, ή για την πιατέλα της παρέας, μπορούν να σταθούν όμως και σαν κυρίως, τα κοπανάκια, δηλαδή το κάτω μέρος από τα πόδια του κοτόπουλου χωρίς τα μπούτια, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς προτείνει ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο, υπέροχη γεύση και εμφάνιση. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

8 κοπανάκια κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
3/4 φλ. ζωμό κότας

Για τη σάλτσα:

250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Αφού πλένουμε και σκουπίσουμε τα κοπανάκια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μεταφέρουμε τα κοτόπουλα σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε για 40-50΄ περίπου στους 160-170.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμενερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου.

Τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 15΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ