Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στηρίζει την απεργία των εργαστηριακών γιατρών

Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών που κατεβαίνουν σε απεργία από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας συντάσσεται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών και στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που εξαγγέλθηκε για το διάστημα 26-30 Νοεμβρίου 2021, λόγω των άδικων και καταχρηστικών περικοπών που επιβάλλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ στις αμοιβές των εργαστηρίων. Οι περικοπές αυτές οφείλονται στην υπέρβαση του κλειστού προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, η οποία και χρεώνεται στους εργαστηριακούς ιατρούς.

Ουσιαστικά, το κράτος αντί να αυξήσει τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για τις εργαστηριακές εξετάσεις του πληθυσμού, επιβάλλει μέτρα όπως το Rebade (αυτόματη έκπτωση) και το Clawback (αυτόματη επιστροφή σε υπέρβαση του προϋπολογισμού) στον ιατρό και του περικόπτει τα χρήματα που έχει λαμβάνειν για τις εξετάσεις που έχει ήδη διενεργήσει με δικά του έξοδα στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ!!

Συνυπολογίζοντας στο Rebade και το Clawback τον φόρο, ουσιαστικά το κράτος δημεύει το 70% των εσόδων των εργαστηριακών ιατρών!!

Οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν:

-Την άμεση κατάργηση Clawback και Rebade (την πληρωμή δηλαδή του συνόλου των εξετάσεων που εκτελούν).

-Αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος.

-Εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων για έλεγχο της προκλητής και υπερβολικής ζήτησης εξετάσεων .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

1 σχόλιο:

  1. Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα,οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί δεν έχουν αντιληφθεί την περίοδο που περνάμε,και προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι ο κοσμακης δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο,τώρα πόσες ζωές θα χαθούν και οι δύο αδιαφορούν(Σημ:το rapid στη Γερμανία 1,8€). Η αξιότιμος φιλελε κυβέρνηση με τα 40δις που έδωσε ο Κούλης παραμυθιαζεται από μόνη της, η σοβαρότητα πλέον είναι το ζητούμενο,και από τις δύο πλευρές. Κύριοι και κυρίες γιατροί σίγουρα δεν αμοιβεστε όπως θα έπρεπε αλλά σε μια χώρα όπου το 50% των εργαζομένων αμοίβεται μέχρι 650€ ξανασκεφτείτετο και βρείτε άλλο τρόπο πίεσης και όχι την υγεία του λαού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ