Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Είμαστε για δέσιμο - Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας στη Βέροια

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Είμαστε για δέσιμο" είναι ένα εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών σε θέματα που έχουν σχέση με την τέχνη της βιβλιοδεσίας. Μέσα από το βιωματικό εργαστήριο το κάθε παιδί μαθαίνει πώς μπορεί να δέσει ένα βιβλίο με τεχνική καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Το κάθε παιδί δένει το δικό του βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο (πανόδετο κολλητό βιβλίο με μονά φύλλα).

Στόχοι εργαστηρίου:
  • Η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη της βιβλιοδεσίας, τα εργαλεία και τα υλικά μέσα από παιχνίδι
  • Η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την τέχνη της χειροποίητης βιβλιοδεσίας, μιας τέχνης που τείνει να εξαλειφθεί
  • Η επαφή των μαθητών με νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τον κόσμο του βιβλίου
  • Η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και καλλιέργεια της βιβλιοφιλίας
  • Ο εμπλουτισμός γνώσεων για το βιβλίο ως αντικείμενο
  • Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
Η ιστορία που δημιούργησαν τα παιδιά στο πρώτο εργαστήριο και οι εικόνες με τις οποίες την εμπλούτισαν στο δεύτερο εργαστήριο θα ενωθούν σε ένα κοινό βιβλίο. Με το τρίτο εργαστήριο τα παιδιά θα πάρουν μια διασκεδαστική γεύση από την τεχνική με την οποία το βιβλίο αυτό θα πάρει μορφή.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ομάδας χωρίς αποκλεισμούς και η ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας από την παιδική ηλικία, με αφορμή τον πολιτισμό και το βιβλίο.

Την οργάνωση της δράσης και την εμψύχωση του εργαστηρίου έχει αναλάβει το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο και οι εκπαιδευτές Ράνια Καμπουράκη, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με msc στην ειδική αγωγή, βιβλιοδέτης και ο Νίκος Λειβαδιώτης εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και βιβλιοδέτης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπου η μία δράση τροφοδοτεί την επόμενη, θα συνταχθεί ένα υβριδικό βιβλίο, συνδυάζοντας το ελληνικό αλφάβητο και το ελληνικό αλφάβητο μπράιγ.

Δήλωση συμμετοχής

*Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμού ατόμων 15 παιδιά

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε email στο inclusivelines@gmail.com
ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6976634845 (Αγγελική Κοσμά - Συντονίστρια δράσης)

Μέτρα κατά του Covid-19:

Για την συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο είναι απαραίτητο να προσκομίσουν το τελευταίο τους self-test πριν την έναρξη και να φορούν μάσκα κατά την διάρκεια του εργαστήριου. Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης – ΚΕΑΤ και τον συντονισμό της Ομάδας Inclusive Lines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ