Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σερί νικών η «Βασίλισσα», υπέταξε και τα Τρίκαλα!

Μatch Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Αρκετές ήταν οι ομάδες που περίμεναν κάποιο πιθανό στραβοπάτημα της Βέροιας στο σημερινό ματς εναντίον των Τρικάλων. Η ομάδα της πόλης μας κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό μέσα στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και πίεσε καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα την φιλοξενούμενη ομάδα των Τρικάλων, εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο όπου οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να φορτώσουν την αντίπαλη περιοχή, αλλά μάταια.


Η «Βασίλισσα» έβγαλε γρήγορους συνδυασμούς, αυτοματισμούς και τριγωνικές κυρίως υπεραριθμίες, στριμώχνοντας από τα 2/3 του αμυντικού block των Τρικάλων προς το δικο τους 3ο, δημιουργώντας αρκετές φάσεις κι έπειτα από επιμονή σκόραρε, γράφοντας το τελικό 1-0! Η εκτίμησή μας είναι, πως θα μπορούσε το σκορ να είναι διευρυμένο με 1-2 τέρματα ακόμα για τους γηπεδούχους.


Η ομάδα των Τρικάλων, σχεδιαστικά έπαιξε 2ο ρόλο, αφήνοντας τη Βέροια να πρωταγωνιστεί σε ανάπτυξη επιθέσεων, πηγαίνοντας να ανακτήσει μπάλες χρησιμοποιώντας κυρίως δυναμικό physical game, με τη λογική να φρενάρει τις προσπάθειες της Βασίλισσας. Δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπόρεσε στις επιθετικές μεταβάσεις να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει φάσεις. Σχεδόν όλες ανακόπτονταν από το αμυντικό block της Βέροιας. Προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσει με φορτώματα εντός περιοχής, αλλά η ψυχραιμία και η αλληλοκάλυψη των παικτών της Βέροιας, δεν έδωσε δικαίωμα βαθμού στους φιλοξενούμενους.


Ας παρουσιάσουμε τις φάσεις που εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό μας στάδιο...

Α' Ημίχρονο

• Στο 5' έγινε η πρώτη επίσκεψη της Βέροιας στα καρέ των Τρικάλων. Long ball του Μαραγκού που ανέβηκε μέτρα, βρέθηκε στην περιοχή ο Γιακουμάκης, έκανε ωραίο γύρισμα, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων έκοψε πριν τελειώσει τη φάση ο Πασάς σε 1ο χρόνο.

• Στο 8', άψογος συνδυασμός μεταξύ Γαβριηλίδη και Πόζογλου, μεταβίβασε ο 2ο τη μπάλα στον Πασά, με τον επιθετικό της Βέροιας να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός της εστίας του Miranda.

• Στο 12', ο Οικονόμου μεταβίβασε τη μπάλα στο Μούργο, ο οποίος έκανε την κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή των Τρικάλων, αλλά απέκρουσε ο Miranda.

• Στο 15', μεγάλη φάση για τη Βασίλισσα. Ο Μούργος με τον Γιακουμάκη έπαιξαν το 1-2, γύρισαν τη μπάλα προς τον Πόζογλου, αλλά ο πλάγιος της Βέροιας για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να σουτάρει.

• Στο 16', πέρασε ωραίο σκάψιμο για τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, το τελείωμα όμως δεν ήταν το ιδανικό κι έτσι απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

• Στο 21', σε φάση επιθετικής μετάβασης για τη Βέροια, ο Πασάς μεταβίβασε τη μπάλα αριστερά για τον Πόζογλου, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πλαγιομετωπικά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο keeper των Τρικκαίων.

• Στο 25', 1-2 Πασά με Πόζογλου, αυτός γύρισε, ο Γιακουμάκης τελείωσε τη φάση με κεφαλιά σχεδόν εξ'επαφής, αλλά με ο Miranda απέκρουσε και πάλι επιδεικνύοντας εκπληκτικά reflexes.

• Στο 29', η πρώτη ανεβασιά των Τρικάλων. Σεντρα του Σανδραβέλη απο τα δεξιά, σηκώθηκε ο Ευθυμίου, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

• Φτάσαμε στο 32'. Ωραίο σπάσιμο της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου από τον Πασά για τον Παπαχρήστο, αυτός ανέβηκε, πάσαρεστο Μούργο, αλλά έγινε κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά το σουτ.

• Στο 45', ο Πασάς με ντρίμπλα εν κινήσει συνδυασμού ποδοσφαιρικής ποιότητας και τύχης στο 1 vs 2,πέρασε εντός περιοχής αλλά το σουτ βρήκε πόδι αμυνόμενου και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.






Β' Ημίχρονο

• Στο 49', κερδισμένη στατική φάση φάουλ για τη Βέροια μόλις 30 πόντους εκτός της μεγάλης περιοχής και μέσα στο καρούμπαλο. Εκτέλεσε ο Πασάς, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

• Στο 56', σουτ του Μούργου εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα περασε για λίγα μέτρα άουτ.

• Στο 63', ωραία πλαγιοκόπηση από τον Μπουκουβάλα με σέντρα μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά η κεφαλιά του Γαβριηλίδη πέρασε ψηλά άουτ.

• Στο 65', άνοιξε δικαιωματικά το σκορ η Βασίλισσα, καθώς ο Μούργος με κλασσική κίνηση πλαγίου εσωτερικού επιθετικού με ανάποδο πόδι, προχώρησε λίγα μέτρα και με όμορφο τελείωμα από τα 25 μέτρα περίπου, έγραψε το 1-0!

• Στο 80', στατική επιθετική φάση κόρνερ για τους γηπεδούχους. Η μπάλα καταλήγει εκτός περιοχής στον Ράμος, ο οποίος δεν έκανε καλό τελείωμα και η μπάλα έφυγε ψηλά εκτός δοκαριών του Miranda.

• Στο 90', έπειτα από αλλεπάλληλα φορτώματα των Τρικάλων προς την περιοχή, έδιωξε η άμυνα της Βέροιας, βρέθηκε εκτός περιοχής ο Σανδραβέλης, ο οποίος σούτσρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ.

• Αξιόλογες παρουσίες παικτών των Τρικάλων

- Πρώτος και καλύτερος ο τερματοφύλακας Miranda, ο οποίος έσωσε αρκετές φορές την εστία του. 7,5

- Ο κεντρικός έμπειρος χαφ Ριζογιάννης, ο οποίος προσπάθησε να αναχαιτίσει, έπαιξε δυναμικά, αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω επιθετικά, καθώς περιορίστηκε σε ρόλο κόφτη στα 2/3. 6,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ