Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Τρεις προϋπολογισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη με μειώσεις φόρων»

«Στον προϋπολογισμό του 2022, που είναι ο τρίτος που κατατίθεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προβλέπεται η επιβολή κανενός νέου φόρου ούτε και η αύξηση κανενός υφιστάμενου φόρου. Όπως δεν προβλεπόταν και στους δύο προηγούμενους. Αντίθετα όπως ακριβώς έγινε και στους δύο προηγούμενους προϋπολογισμούς που κατέθεσε η κυβέρνησή μας, προβλέπεται μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αναφέρθηκε μάλιστα, μεταξύ άλλων σε μειώσεις φόρων, όπως:

1ον) Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 24% στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση, υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη μείωση που γίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η πρώτη μείωση το 2019 από το 28% στο 24%.

2ον) Την αύξηση από 01/10/2021 του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, όπως αυτή ορίζεται στη φορολογία κεφαλαίου, στο ποσό των 800.000 ευρώ.

3ον) Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες και αγρότες-μέλη συνεργατικών σχημάτων για το 2022, πρωτοβουλία που αποτυπώνει έμπρακτα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την Κυβέρνησή μας.

4ον) Την επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2022, μέτρο που έχει ως άμεσα ωφελούμενους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες.

5ον) Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100% στο 80% από το φορολογικό έτος 2021 σε μόνιμη βάση.

6ον) Την επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση από το φορολογικό έτος 2020.

7ον) Την επέκταση και για το 2022, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες.

8ον) Την παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στον καφέ στα μη αλκοολούχα ποτά και στα εισιτήρια των κινηματογράφων για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

9ον) Την μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα γυμναστήρια, στα κολυμβητήρια και σε όσες σχολές χορού δεν απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, από το 24% στο 13% αλλά και την μετάταξη του συντελεστή ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

10ον) Τη μείωση από το 2022 και εφεξής των συντελεστών του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και του τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας στο 10%, από 12% έως 20% που κυμαίνονταν μέχρι σήμερα, και την κατάργηση των συγκεκριμένων τελών για τους νέους έως 29 ετών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η Κυβέρνηση φροντίζει όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να διευρυνθούν οι μειωμένες επιβαρύνσεις για τους πολίτες, που για πρώτη φορά είδαν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά τους, μια μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξης του 22% με αυτή την κυβέρνηση.

Τα μέτρα στήριξης που προβλέπει ο προϋπολογισμός δεν περιορίζονται σε μειώσεις φόρων, αλλά συμπληρώνονται και από άλλα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και την επιδότηση για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, παρεμβάσεις που δημιουργούν οφέλη τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις, όπως:

1ον) Η πλήρως ψηφιοποιημένη Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

2ον) Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ.

3ον) Η νέα ψηφιακή φορολογική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους φορολογούμενους.

4ον) Η παροχή δυνατότητας στους πολίτες να θέτουν σε ακινησία τα οχήματά τους, ηλεκτρονικά καθώς και η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων ηλεκτρονικά.

7 σχόλια:

  1. Μας ψόφησαν στη μείωση,κάντε και καμμιά αύξηση φόρων,μόνο 0,1%αυξηση στα τρόφιμα,μηδενικός πληθωρισμός,40δις στην υγεία, επενδύσεις, ανεξέλεγκτη ανάπτυξη,και τόσα άλλα καλά,θα γεμίσουμε από οικονομικούς μετανάστες από Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία κτλ. Τρείς διαδοχικούς προϋπολογισμούς με μειώσεις, μπράβο Κούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χαρτια και τη θεωρια δεν ξερουμε που να επεδυσουμε τα χρηματα που μας μενουν. Στην πραξη ομως ειμαστε "μεσα" με τα τσαρουχια. Δεν βγαινει ο Χειμωνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΜΑΘΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ
    ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρεις προϋπολογισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη με μειώσεις φόρων
    ωραιος για τον τοπο τι θα κανεις ?
    βγαλε η Ημαθια υπουργο και τι κέρδισε η Βεροια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με χρυσά κουτάλια τρώμε επί ημερών Μητσοτάκη και Βεσυροπουλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μειώσεις φόρων πρέπει να ξεκινούν από κάτω. Όντως, έχει δίκαιο, υπήρξαν μειώσεις φόρου αλλά αφορούσαν ελάχιστους με υψηλά εισοδήματα. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ