Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια στον κατάλογο των smart cities

Ηλεκτρονική εφαρμογή που λύνει τα χέρια σε όσους θέλουν να αθληθούν, καθώς με ένα «κλικ» επιλέγουν το γήπεδο και την ημερομηνία στην οποία θέλουν να παίξουν σε αυτό. Σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης για θέσεις ΑμεΑ. Ψηφιακή πλατφόρμα αποκλειστικά για διευθυντές σχολικών μονάδων στην οποία υποβάλλουν τα αιτήματά τους για τεχνικά ζητήματα των σχολείων. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα βήματα που κάνουν πόλεις στην Ελλάδα στον δρόμο προς τη νέα ψηφιακή εποχή. Στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε πρώτη φάση θα διατεθούν 90 εκατ. ευρώ στους 16 μεγαλύτερους δήμους της χώρας αλλά και στον Δήμο Τρικκαίων. Και μπορεί το πρόγραμμα αυτό να τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δήμοι στη χώρα που κάνουν αξιόλογες προσπάθειες, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ελληνικές «έξυπνες» πόλεις υπάρχουν και βάζουν τα… γυαλιά με τις πρακτικές τους ακόμη και σε μεγαλουπόλεις του εξωτερικού. Μέσα σ' αυτές συγκαταλέγονται η Ιος, η Κέρκυρα αλλά και η Βέροια.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε να λειτουργεί μια εφαρμογή στον Δήμο Βέροιας μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να δει ανακοινώσεις, χρήσιμα τηλέφωνα, ενημερώσεις της δημοτικής Αρχής, αλλά και να υποβάλει ηλεκτρονικά τα αιτήματά του για ζητήματα που τον απασχολούν, όπως είναι μια λακκούβα ή ο φωτισμός έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας της πόλης Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, εδώ και έναν χρόνο – από τότε που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη αντιδημαρχία – έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Τους τελευταίους 12 μήνες «τρέχει» μια πλατφόρμα στην οποία υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους για τεχνικά ζητήματα των σχολικών μονάδων οι διευθυντές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Μάλιστα, έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι τώρα 2.500 τέτοια αιτήματα».

2 σχόλια:

  1. Ας κατεβάσει λίγο χαμηλά το κεφάλι,όλοι εδώ ζούμε ξέρουμε τι προσφέρει ο κάθε ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να δουν εκεί στον Δήμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ