Quantcast

http://picasion.com/

Κατάλευκο ζαρκάδι αλμπίνο εμφανίστηκε στο Σέλι

Μετά την επίσκεψη της αρκούδας τις προηγούμενες μέρες στο Σέλι, ακόμα ένας επισκέπτης έκανε την εμφάνιση του. Ένα κατάλευκο ζαρκάδι βρέθηκε στο χωριό, και εντυπωσίασε όσους το είδαν με την ομορφιά του. Το ζαρκάδι ήταν αλμπίνο και φαίνεται ότι είναι μικρό σε ηλικία. Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ έναν άνθρωπο ή ζώο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Τα ζαρκάδια, είναι συχνοί επισκέπτες στο χωριό του Σελίου, καθώς και σε αρκετά σημεία του βουνού έχουν εγκατασταθεί. Η εμφάνιση τους, είναι ακόμη μια υπενθύμιση πως είναι πολύ σημαντικό με την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε στην ζωή μας, να βλέπουμε τέτοιες εικόνες με ζώα να ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τις φωτογραφίες της έχει στείλει ανώνυμος Σελιώτης που αντίκρυσε από κοντά αυτό το ξεχωριστό πλάσμα της φύσης, και ήθελε να μοιραστεί την ομορφιά του.




11 σχόλια:

  1. Μόνο μην μας λες που το συνάντησες, μας διαβάζουν και οι κυνηγοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.Και εγώ αυτό σκέφτηκα!

      Διαγραφή
    2. ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

      Διαγραφή
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΛΑΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΛΙ.
    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΛΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΓΕΛΙΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ), ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρις ναχεις εντελως αδικο για τον εν μερει νεοπλουτισμο και την παρλληλη ταση επιδειξης πλουτου... αγνοεις οτι το σελι φιλοξενουσε απο την ιδρυση του μεγαλα τζακια, μεγαλα πουγγια και μεγαλες προσωπικοτητες που πρωτοστατησαν ακομη και σε εθνικα κινηματα κι επαναστασεις... ψαξε αν εχεις χρονο να βρεις παλια και νεα ονοματα στον χωρο των επιχειρησεων και του εμποριου, στο χωρο των γραμματων κι επιστημων... θαχεις απαντησεις...

      Διαγραφή
  3. Θηλυκό είναι. Έχει και νοικιασμένα χρυσά κοσμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....χαχαχαχαχα.....πολύ καλό !!!

      Διαγραφή
    2. θαναι απο παλιο μεγαλο σοι πουχει ισως ξεπεσει οικονομικα μονο προσφατα και... τοχει για μεγαλη ντροπη να δειξει σημαδια αδυναμιας και να στηθει στον αγιο αντωνιο με το χερι απλωμενο η να τρεξει στις υπηρεσιες της προνοιας...

      Διαγραφή
  4. Σε λίγο εκεί πάνω από το κρύο θα εμφανιστεί και κανένας βλάχος Αλμπίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τους ημιμαθείς:
    Όσοι κυνηγοί (ήδη δύο το δημοσίευσαν στα μέσα) το είδαν,το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να απαθανατίσουν το σπάνιο αυτό θέαμα κι όχι να το θανατώσουν!
    Όποιος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις με μια περιήγηση στο fb θα βρει βίντεό τους!
    Λυπάμαι αλλά, δεν σας έκαναν τη χάρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ