Quantcast

http://picasion.com/

Toni - Η ταινία μικρού μήκους από τη Βέροια θριαμβεύει και στο Cannes World Film Festival!

Μετά τη βράβευση της ταινίας μικρού μήκους Toni, για την Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική του Μίμη Νικολόπουλου στο Best Istanbul Film Festival, δύο ακόμα βραβεία ακολούθησαν, κάνοντας τη Βέροια για άλλη μια φορά περήφανη. Συγκεκριμένα, ο Toni ταξίδεψε ως τις Κάννες, στο Cannes World Film Festival: Remember the future. Η πρωτότυπη ιστορία του Toni, διακρίθηκε και βραβεύτηκε για τον μήνα Σεπτέμβριο 2021 στις κατηγορίες Best European Film (Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία) και Best Acting Debut (Καλύτερο Ντεμπούτο Ηθοποιού) για τον κεντρικό χαρακτήρα της ιστορίας Toni, που υποδύθηκε ο Toni Sulo.

Η ιστορία του Toni, σε σκηνοθεσία του Βεροιώτη σκηνοθέτη Roman Filiev, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που διαδραματίζονται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Το φιλμ, αποτυπώνει την αληθινή ιστορία ενός νεαρού Αλβανού μετανάστη που αναγκάζεται να αφήσει τη χώρα του και τους αγαπημένους του, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή εκτός των Αλβανικών συνόρων. Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει η Νίκη- Αλεξάνδρα Χαριλάου και ο Roman Filiev, ενώ τη μουσική σύνθεση έχει γράψει ο Μίμης Νικολόπουλος.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν ο Toni Sulo ως Toni, η Maria Sulo ως η μητέρα και οι: Πέτρος Μαλιάρας, Τάσος Θώμογλου, Giorgi Kipiani και Martino Biassoni.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ