Quantcast

http://picasion.com/

Τι είναι η «Ιρλανδική διάβαση»

Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν την βλέπουμε; 
Σίγουρα θα την έχετε συναντήσει σε κάποιο από τα ταξίδια σας στο οδικό δίκτυο της χώρα μας. Φυσικά 9 στους δέκα δεν ξέρουν τι σημαίνει, αν και θεωρείται πινακίδα αυξημένης σημασίας, αφού η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει βγάλει ανακοίνωση για αυτή, κυρίως όταν υπάρχουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι λοιπόν τα σημεία όπου το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με χειμάρρους και η διέλευση από αυτό το σημείο είναι επικίνδυνη, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα παράσυρσης του οχήματος από τα ορμητικά νερά.

Ο λόγος ύπαρξής τους είναι γιατί διευκολύνουν τα οχήματα, με πρόχειρες κατασκευές για να μειώνεται η απόσταση ή όταν το σημείο που πρέπει να φτάσει κάποιο όχημα δεν έχει σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο.

Πήραν το όνομα τους από τους δρόμους που έφτιαχναν οι Ιρλανδοί όταν πολεμούσαν με τους Βρετανούς, και παρέμεναν κρυφοί επειδή τους έκρυβε το νερό από τα ποτάμια ή τους χειμάρρους.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι δρόμοι για κάποιον που δεν γνωρίζει τα επικίνδυνα σημεία, και κυρίως τις νυχτερινές ώρες που δεν υπάρχει φωτισμός.







3 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Βεριώτη για την Μετάφραση, αλλοιώς θα ρωτούσα, ατό ντο έν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διάβαση στην VENOUS δεν πρέπει να κλείνει τον χειμώνα. Η διέλευση από εκεί εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Στην ουσία είναι γέφυρα και από κάτω έχει κενό. Απλά, ο Δήμος αμελεί για την τακτική καθαριότητα και επειδή μαζεύονται ξύλα, σκουπίδια κλπ, βουλώνει και ξεχειλίζει από πάνω.
    Λύση δεν είναι, πονάει δόντι, κόβω κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι Ιρλανδική διάβαση, εδώ υπάρχει Ελληνική που δεν περνά τίποτα,βλέπε σήμερα Αθήνα. Τα ξένα παραδείγματα μας φάγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ