Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψάχνουν τον Λιβανό οι κτηνοτρόφοι για ψαλίδισμα βοσκοτόπων και ζωοτροφές

Αυξήσεις σε ζωοτροφές χωρίς καμία μέχρι στιγμής κίνηση στήριξης του κλάδου, καθώς και το πρόσφατο έμμεσο ψαλίδισμα των ενισχύσεων από τα βοσκοτόπια στρώνει έδαφος για νέες ζυμώσεις στο μέτωπο διεκδικήσεων των κτηνοτρόφων στην Ελλάδα.
Όσο εκκρεμούν ακόμα συγκεκριμένες εξηγήσεις γύρω από το φιάσκο που στιγμάτησε τη διαχείριση των δημόσιων βοσκοτόπων Η 17μελής Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ), που προέκυψε μέσα από την Πανελλαδική Συνάντηση όλων των κτηνοτροφικών κλάδων που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στον Τύρναβο, απέστειλε, μέσω σχετικής επιστολής, αίτημα-πρόσκληση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό.

Στη συνάντηση που επιδιώκουν οι κτηνοτρόφοι θα τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης του δυσβάστακτου κόστους στις ζωοτροφών που έχει γονατίσει τους τελευταίους μήνες τον κλάδο, ενώ παράλληλα η συντονιστική Ομάδα Εργασίας θα απαιτήσει την απόσυρση της τροποποιημένης ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων, που «ψαλιδίζει» ενισχύσεις και Δικαιώματα των κτηνοτρόφων.

Αναλυτικά το προσκλητήριο:

Πρόσκληση ΣΟΕΚ για τηλεδιάσκεψη με τον Σπήλιο Λιβανό για την κτηνοτροφία

Η 17μελής Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ), που προέκυψε μέσα από την Πανελλαδική Συνάντηση όλων των κτηνοτροφικών κλάδων που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στον Τύρναβο, απέστειλε, μέσω σχετικής επιστολής, αίτημα-πρόσκληση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα και σε ημερομηνία που θα επιλέξει ο υπουργός, να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά της η ΣΟΕΚ προκρίνει προς συζήτηση τα δύο πιο ακανθώδη προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κτηνοτροφία και συγκεκριμένα:
Η επόμενη ημέρα στην κτηνοτροφία, μετά τις δυσβάστακτες αυξήσεις στις ζωοτροφές
Η απόσυρση της τροποποιημένης ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων, που «ψαλιδίζει» ενισχύσεις και Δικαιώματα των κτηνοτρόφων

Η 17μελής Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ):
  • Βαϊόπουλος Γιώργος, (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων-Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας), περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Βενετσιάνος Γιάννης (Κτηνοτροφικός σύλλογος Λακωνίας), περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Γεωργαλής Γιάννης, (Σύλλογος Ποιμένων Άγιος Μάμας Χίου), περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Γκατζώρας Γιώργος (Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας βοσκής), περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Δημόπουλος Νίκος, (Συντονιστικό συλλόγων-συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
  • Διδάγγελος Γιώργος, (Χοιροτρόφος Καρδίτσας), περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Θωμάς Καρυπίδης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας Πολύκαστρο Κιλκίς), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Καζάνας Δημήτρης (Αγελαδοτρόφος Γαλακτοπαραγωγής), περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Κοντογιάννη Μάρθα (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος»), περιφέρεια Αττικής
  • Κρητικού Διαμάντω (Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου Φλώρινας), περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Μάνδαλος Ελευθέριος, (Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πέτρα Λέσβου), περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Μόσχος Δημήτρης, (Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς), περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Μπαϊραχτάρης Αργύρης, (Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου), περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Παπαδάκης Γρύλος, (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μυλοποτάμου), περιφέρεια Κρήτης
  • Σμπώκος Βασίλης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ηρακλείου), περιφέρεια Κρήτης
  • Στραζέμης Δημήτρης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Τσίτσιας Αντώνης, (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου), περιφέρεια Θεσσαλίας

1 σχόλιο:

  1. Κτηνοτρόφος, βοσκός, τσοπάνος. Ποια λέξη ειναι απαξιωτική;
    Οταν μοίραζαν λεφτά σε κανάλια, επιχειρήσεις, Δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς, αυτοί οι άνθρωποι, έτρεχαν να ταϊσουν, να ποτίσουν , να αρμέξουν, να βοσκήσουν . Κάθε μέρα. Για να πουλάνε το γάλα, φτηνότερα απο την κοκα κολλα. Τις γιαρτες και τις επετείους που οι ... αρμόδιοι γλεντούν και χαίρονται μπανιαρισμένοι και αρωματισμένοι, οι κτηνοτρόφοι, πάλι τα ίδια της ημέρας.
    Και απορώ. Οταν πάνω απο την μισή κατανάλωση κρέατος, τουλάχιστον, ειναι εισαγόμενη, όταν τα τυροκομικά προϊόντα ειναι το ίδιο εισαγόμενα,ποιός αρμόδιος μπορεί και κοιμάται χωρίς εφιάλτες; Δεν τους πιάνει το στομάχι όταν στην επαρχία που σίγουρα βολοδέρνουν , βλέπουν μαντριά με πουρνάρια, παλέτες και λαμαρίνες; Πως μπορεί κάποιος να βλέπει αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας μέσα σε λαμαρίνες; Πότε θα μπεί ενα σχέδιο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην πράξη; Γιατί κτηνοτροφία, δεν ειναι μόνο η σταβλισμένη βοοτροφία. Τόσος κόπος καθημερινός και τόση αδιαφορία της πολιτείας. Αυτο συμβαίνει γιατί η σχέση του Υπουργού με όλα αυτά είναι η καλοψημένη σούβλα και η καλοψημένη μοσχαρίσια. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άνθρωποι, αντιμετωπίζονται σαν τσοπάνηδες. Θα ασχοληθούν με ανθρώπους που ζέχνουν όταν καθαρίζουν κοπριές ή αρμέγουν; Ας ρωτήσουν τον Λιβανό και κάθε Λιβάνό , αν ξέρει τι είναι το μαστάρι. Θα ξέρει;
    Αλήθεια, είδαν ποτέ τους ανάλογες συνθήκες κτηνοτρόφων σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα; Τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα, τα θυμούνται όταν τους βολεύει αλλα, οταν πρόκειται για δουλειά, κοιτάνε αλλού.
    Στους αγνώστους κτηνοτρόφους που απεριόριστα σέβομαι και κατανοώ τον κόπο τους, ενα εχω να πω. Σταματήστε να ειστε τσοπάνηδες απέναντι στους καλοταϊσμένους αδιάφορους και ανίκανους. Κάντε τους να τρέχουν αντι να τους περιμένετε να ερθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ