picasion.com
http://picasion.com/

Παράταση 3 μηνών στο «Γέφυρα» για χιλιάδες δανειολήπτες

Στη Βουλή έφτασε η τροπολογία για την παράταση κατά 3 μήνες του προγράμματος «Γέφυρα» για την επιδότηση δανείων α' κατοικίας. Οι πληρωμές του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 1» ανήλθαν στα 10,6 εκατ. ευρώ, και αντιστοιχούν στην επιδότηση 60.959 δανείων και 39.102 δικαιούχων. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δέκα φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ σε 75.666 δικαιούχους.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», οι πληρωμές ανήλθαν στα 42,5 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 20.650 δανείων και 10.083 δικαιούχων, που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δύο φάσεις πληρωμών, των μηνών Ιουλίου – Αυγούστου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 141,7 εκατ. ευρώ σε 10.308 δικαιούχους.

Τα βασικά στοιχεία, όπως τα ανέδειξε ο Χ. Σταικουρας, είναι τα εξής:

1ον: Η 3 μηνών επιδότηση θα αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν επιδότηση για 9 μήνες και έτσι, πλέον, θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου. Για τους 3 αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης. Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης. Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

2ον: Όσον αφορά στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «ΓΕΦΥΡΑ 2», μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

3ον: Και για τα δύο προγράμματα, αυξάνεται το ποσό που κρίνει τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων (υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν 150 ευρώ), διευκολύνοντας έτσι τους οφειλέτες να μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

6 σχόλια:

 1. υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν πιστεύουν ότι ο Κυριάκος θα πάει σε εκλογές τους επόμενους μήνες πριν τα Χριστούγεννα, αιφνιδιάζοντας όλους εκτός από τον γράφοντα;
  Εγώ Πάντος σας το είπα.
  (πάταξον μεν άκουσον δε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος ο λόγος; Πλειοψηφία έχει, η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και τα νούμερα βγαίνουν. Εκλογές το 2023.

   Διαγραφή
 2. Στον (Ανώνυμος12 Οκτωβρίου 2021 - 12:34 μ.μ.)
  Λυπάμαι αλλά δεν έχεις ιδέα. Αν κάνει εκλογές το 2023 που λες θα γίνουν με απλή αναλογική και δύσκολα να βγει αυτοδύναμος. Ενώ αν κάνει τώρα εκλογές θα ξαναβγεί ελπίζει λόγω ευνοϊκών μέτρωνγια τους πολίτες (καύσιμα , ρεύμα, συνταξιούχους κλπ και συμφωνιών με ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΑΕ κλπ και θα (κάψει) την απλή αναλογική και οι επόμενες θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική που ψήφισαν και με την οποία είναι σίγουρος ότι θα ξαναβγεί. άρα ετοιμαστείτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι θα πει δύσκολα να βγει αυτοδύναμος. Εδώ ολόκληρος ο πλανήτης περνάει παγκόσμια κρίση με κορονοιο, ενέργεια, μεταφορές, φωτιές και η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να πέσει κάτω από 2 ψηφία. Σε πληροφορώ πως μέσα στην ΝΔ φωνάζουν νύχτα μέρα να πάει η χώρα σε εκλογές όχι γιατί φοβούνται την ήττα για να τελειώνει ο Τσίπρας από τον Σύριζα και να διαλυθεί. Ένας τσίπρας που εδώ και 1.5 χρόνο ΣΕ ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να περάσει τον ''κανέναν'' και έρχεται 3ος. Ένας τσίπρας που με όλα τα πρωτοφανή προβλήματα και στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη 2 χρόνια δεν τόλμησε να ψελλίσει την λέξη εκλογές.

   Η μόνη περίπτωση για να κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα θα είναι αν με κάποιο τρόπο χάσει 5-6 μονάδες η ΝΔ και κερδίσει ο ίδιος άλλες 5-6 που και σε αυτό το σενάριο θα χρειαστεί από 2 έως 3 κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Επιστημονική φαντασία επιπέδου Σπίλμπεργκ.

   Το να λέμε πως έχει πρόβλημα επικράτησης η ΝΔ με αυτήν την αξ. αντιπολίτευσή είναι αστείο. Απλά θα πάει σε 2ες επαναληπτικές και game over. Όποτε και αν γίνουν αυτές..

   Διαγραφή
 3. Στον (Ανώνυμος12 Οκτωβρίου 2021 - 6:23 μ.μ.)
  Τα ποσοστά που βλέπεις δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν μετά τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για όλους και μετά από της επανεκκίνηση που θα κάνει το πληγωμένο ΠΑΣΟΚ. Άρα τη κυβερνητική διαδρομή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα όπως νομίζεις. Με μια άνοδο του ΠΑΣΟΚ λόγω συσπείρωσης στο νέο Πρόεδρο που θα προκύψει και μια πτώση της ΝΔ σαν φθορά της κυβέρνησης λόγω των δυσκολιών που μας περιμένουν συν την απλή αναλογική η οποία διαφοροποιεί τα σημερινά ποσοστά των γκάλοπ (τα οποία αναφέρονται στο παρόν εκλογικό σύστημα και όχι στην απλή αναλογική), τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως νομίζεις αν πάει σε εκλογές, ειδικά μετά το χειμώνα. Άρα ή τώρα ή πιο δύσκολα μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 1 από την ΝΔ θα πάρει 10 από τον Συριζα..πλην του 5% όλος ο Σύριζα είναι πρώην ΠΑΣΟΚοι. Από την άλλη ουδείς Νεοδημοκράτης θα ψήφιζε π.χ. Βελόπουλο που το κοινό του είναι κάτι μεταξύ πρώην οπαδών Σώρρα, πρώην ΧΑ κτλ.
   Ένα ανανεωμένο συσπειρωμένο ενωμένο, όπως θέλεις πες το, ΠΑΣΟΚ έχει προοπτική στην κυριολεξία να τσακίσει κάθε προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος πως από εχθές το βράδυ οι Συριζαίοι περισσότερο ανησυχούν για τυχόν αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ παρά για τα γλυκοκοιτάγματα του Κυριάκου προς το κέντρο.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ