Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο Μνημείο Πεσόντων Βεροιέων του '40 - '41 στην Πλατεία Ωρολογίου η κατάθεση στεφάνων

Πλούσιο φωτορεπορτάζ
Με την δέουσα λαμπρότητα, αν και χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση λόγων της βεβαρημένης επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή μας, τιμήθηκε στη Βέροια η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβεσμιώτατου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, όπου και αναγνώσθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, δικηγόρο του Πρωτοδικείου Βέροιας.



Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, αυτή τη φορά στο Μνημείο Πεσόντων Βεροιέων του ’40 - ‘41 και όχι στο Ηρώο Πεσόντων, όπως συνηθίζεται, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου και των σημαιοφόρων των σχολείων της Βέροιας. Στεφάνι κατέθεσαν, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, 


ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Γιώργος Αδαμίδης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, η Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Σοφία Γαϊτανίδου, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάσης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Ανθυπαστυνόμος Βασίλης Τζιούρτζιας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ημαθίας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, 


ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ημαθίας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944, ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Προτεραιότητα στον Πολίτη Αντώνης Μαρκούλης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ημαθίας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», οι Αθλητικοί Σύλλογοι «Πανημαθιακός», «ΔΙΑΣ», «Μακεδών» και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας.

Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Δείτε φωτογραφίες:












































































































1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ