Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και την ανάδειξη του νέου προέδρου έχουν ξεκινήσει κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια τέτοια δημοσκόπηση που έρχεται στο φως είναι από την εταιρεία Interview για λογαριασμό του politic.gr. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, το προβάδισμα έστω και με μικρή διαφορά είναι του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) που κρίνεται ως καταλληλότερος ηγέτης του ΚΙΝ.ΑΛ. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου άλλαξε τα δεδομένα της μάχης. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, προκρίνουν την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου (28%) για την θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης (24,6%) και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (24,3%).



Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝ.ΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).

Σε ότι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%). 

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της κυβέρνησης, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει αμετακίνητος, παραπέμποντας στις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν πάνω από το 40% το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝ.ΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

Η δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ για αυτόνομη πλεύση του κόμματος. Συγκεκριμένα, το 62,2% απαντά ότι δεν επιθυμεί καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 29,7 % είναι θετικά διακείμενο με μια συνεργασία με την ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.


21 σχόλια:

  1. Είναι φανερό ότι ο μόνος που συγκεντρώνει τα καλύτερες επιδώσεις συγκριτικά σε όλες τις ερωτήσεις είναι ο Ανδρουλάκης και είναι αναμενόμενο αυτό αφού είναι ο μόνος που δεν πλήγωσε την παράταξη, που έχει τις καλύτερες σχέσεις με την απαραίτητη Ευρωπαϊκή πολιτική ενώ ταυτόχρονα έχει αποδοχή στους νέους.
    Νομίζω ότι είναι η λύση που χρειάζεται ο χώρος αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναβαλονται οι εκλογες και εως στις εθνικες θα παει με μεταβατικο προεδρο τον Κωστα Σκανδαλιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ....

    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ...ΤΕΛΟΣ! ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω στεναχώρια το politic.gr με τον Λοβέρδο τρίτο στις προτιμήσεις και με μεγάλη διαφορά,δεν του βγαίνουν τα κουκιά του Κούλη, βλέπεις απλή είναι αυτή δεν είναι ενισχυμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζω αλλά με Ανδρουλάκη μπορείτε να στήσετε ένα αξιοπρεπές ευρωπαϊκό κόμμα όχι σαν το Ξυριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλετε να μας πείσετε ότι ο Ανδρουλάκης ενδιαφέρεται για το ΠΑΣΟΚ και θα το πάει μπροστά όταν βγαίνει και δηλώνει οτι και να εκλεγεί αρχηγός θα κρατήσει την έδρα στην ευρωβουλή για παίρνει τον μισθό του... τέτοιον νέο να τον χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά αυτό σου λέμε αλλά που να καταλάβεις εσυ; Ανθρωπος που μέχρι εχθές έβριζες ως ηληθιο αποστάτη και καταστροφεα του ΠΑΣΟΚ και βλαμμένο τον Γαπ και θα πας να το ψηφίσεις... Αν μη τι άλλο ο Ανδρουλάκης είναι ειλικρινής άφθαρτος και στο κάτω κάτω από κάπου πρέπει να ζήσει κι αυτός. Από την στιγμή που η θανούσα δεν τον άφησε να κατέβει στις βουλευτικές του '19 τι θα κάνει δηλαδή; Ή μήπως να κάθεται και να πέφτουν τα χιλιάρικα (από που άλλωστε...) κάθε μήνα ωσάν μερικούς-μερικούς καλοβολεμενους εδώ και δεκαετίες συντοπιτες μας χωρίς να προσφέρουν τίποτα; Άντε για συνέλθετε λίγο και δείτε πέρα από την μύτη σας (το προσωπικό σας συμφέρον και μόνο) και στηρίξτε τον μοναδικό υποψήφιο που προσφέρει μέλλον στο κίνημα που άλλαξε την χώρα.

      Διαγραφή
    2. Δεν το είπες όλο. Που άλλαξε τα φώτα στη χώρα.

      Διαγραφή
    3. Κριμα το παιδι μονο 500.000 ευρω μαζεψε στις Βρυξέλλες χωρις να οανει τιποτα πως θα ζησει τωρα;

      Διαγραφή
  7. Ότι κ να κάνετε ο Γιώργος έρχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μάχη εκρίθη….Γιώργος Παπανδρέου ο εγγυητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρχεται ο Γιωργάκης για να κάνει συγκυβέρνηση με Ν.Δ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στους (Ανώνυμος26 Οκτωβρίου 2021 - 11:54 μ.μ. και Ανώνυμος27 Οκτωβρίου 2021 - 12:07 π.μ.).
    Κάποια στιγμή καλό θα σας κάνει να σοβαρευτείτε.
    Αφού πρώτα διέλυσε μια χώρα, καθώς μιλούσε κρυφά με το ΔΝΤ έξι μήνες πριν τη χρεοκοπία (δηλώσεις ΔΝΤ), αφού πρώτα προσέβαλε ένα λαό τον Ελληνικό δηλώνοντας ότι (η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα), αφού διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αφού μετά έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και έκανε άλλο κόμμα το 2015 το ΚΙΔΗΣΟ, αφού εγκατέλειψε την Πρωθυπουργία (σαν πολιτικός φυγάς) και την Κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2011, αφού τόσα χρόνια τώρα προτίμησε να γυρίζει στις χώρες της υφηλίου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς, αντί να μείνει εδώ και να παλέψει τα όποια μνημόνια με τον κοσμάκη, τώρα που είδε φως .... έρχεται για να μας (σώσει). Ευχαριστούμε πολύ αλλά αρκετά (μας έσωσες) δεν θέλουμε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα μεγάλεεεεεε.
      γιατί μας έπριξαν με το Σωτήρα.

      Διαγραφή
  11. Ανδρουλάκης και πάσης Ελλάδος! Μόνο με τον Ανδρουλάκη θα ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κυβερνηση και θα πάρουν τα λαμόγια την άγουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θα είναι ο καλύτερος συνεργάτης του Γιώργου,χρήσιμος θα φανεί

      Διαγραφή
  12. Αυτό το παραμυθάκι που σε τάισε η νδουλα πέστο σε κάναν άλλο….χρεοκοπία πολιτική φυγή ανήκουν στον φίλο σας τον Καραμανλή γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μόνος που αντιμετώπισε τα προβλήματα της χώρας που του κληρονόμησαν άλλοι και δικαιώθηκε μετά από 10 χρόνια αλλά εσείς θέλατε να επαναδιαπραγματευτεί ο σαμαράς με το βενιζελο κ μετά τον Τσίπρα και???? Τα βλέπουμε τα χάλια γι αυτό μόνο Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αντιμετώπησε ρε φίλε; μήπως μπερδεύεις κάποια πράγματα; Μας έβαλε στο ΔΝΤ και μετά παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός και μετά έκανε άλλο κόμμα. Μήπως κανείς κάποιο λάθος; Δες την αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Την αλήθεια δεςτην εσυ…μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ λόγω του Κωστακη του μπουχεσα Γκέγκε?και δεν παραιτήθηκε τον ρίξανε Βενιζέλος σαμαράς ΓΚΕΓΚΕ.?άλλου τα παραμύθια σας

      Διαγραφή
  13. Και εγώ έχω τη εντύπωση ότι ο κ. Ανδρουλάκης στην παρούσα στιγμή αποτελεί την μόνη λύση (χωρίς να του δίνεται λευκή πολιτική επιταγή), με τα λιγότερα προβλήματα και τις περισσότερες πιθανότητες για να συγκεντρώσει παλιούς και νέους φίλους του χώρου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνομιλήσει με τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας, αλλά και της απαραίτητης Ευρώπης, η οποία φαίνεται να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Οι στιγμές (όσο και να μην το παραδέχονται ορισμένοι) είναι ιστορικές και πρωτόγνωρα σημαντικές και θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Θετική αλλά και αρνητική σε γενικές γραμμές η συνεισφορά των υποψηφίων αλλά ο χώρος τώρα απαιτεί ηρεμία και προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ