Quantcast

http://picasion.com/

Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Για νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη μίλησε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες». Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Έξαλλος με όσους διασπείρουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Ανέφερε επίσης πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορωνοϊού συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου» και τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε επίσης πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστάκης τόνισε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος.

Τέλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στη νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid-19.

5 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΛΗΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός δεν έλεγε να μην φοράμε μασκες; ποτε έλεγε βλακείες, τότε η τωρα; τσιορδας, συψας, Παγώνη, Βασιλακόπουλος, από τις φάτσες τους καταλαβαίνει κάποιος την διαταραχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο καλός ...ο κακός και η άσχημη !!!! είναι πολλά τα λεφτά Άρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ