Quantcast

http://picasion.com/

Κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Οκτώβριο, κλάδεμα

Βασικές οδηγίες για το σωστό κλάδεμα και τα κατάλληλα εργαλεία από τους επαγγεματίες του Γεωπονικού Κέντρου Βέροιας Γκαλίτσιος Θεόδωρος

Όλοι οι επαγγελματίες γνωρίζουν πως το καλοκαίρι έφυγε, όταν πλησιάζει η ώρα να ξεσκονίσουν τα κλαδευτήρια τους. Από την άλλη υπάρχουν και οι ερασιτέχνες που πιστεύουν πως το κλάδεμα είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία και την αναθέτει στους επαγγελματίες του είδους. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκετε, χρειάζεται να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα για την διαδικασία. Φυσικά, το κλάδεμα ανανεώνει τα φυτά σας, τα βοηθάει να αναπτύσσονται καλύτερα, τα κρατάει ζωντανά και φυσικά τα ενδυναμώνει!

Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθούμε στις βασικές οδηγίες για το σωστό κλάδεμα των καρποφόρων δέντρων και στα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε υγιή τα δέντρα και να αυξήσουμε την καρποφορία τους.

Πότε κλαδεύουμε τα καρποφόρα δέντρα;

Τα καρποφόρα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους την εποχή του φθινοπώρου ενώ την περίοδο του χειμώνα βρίσκονται σε λήθαργο. Κατά την διάρκεια του λήθαργου, δεν αναπτύσσουν νέα βλάστηση καθώς δεν κυκλοφορούν χυμοί μέσα στο εσωτερικό των δέντρων. Αυτή η περίοδος, μέσα στο χειμώνα, είναι η κατάλληλη εποχή για το κλάδεμα αυτών.

Ποια εργαλεία χρησιμοποιούμε για το κλάδεμα των καρποφόρων δέντρων;

Το κλάδεμα γίνεται ευκολότερο και αρκετά πιο γρήγορο όταν είμαστε εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία. Τα πιο χρήσιμα εργαλεία για το κλάδεμα των καρποφόρων δέντρων είναι τα εξής:

• ένα αλυσοπρίονο για το κόψιμο κορμών ή χοντρών βλαστών
• ένα πριόνι για τους χοντρούς βλαστούς
• ένα ψαλίδι κλαδέματος για τα λεπτά κλαδιά
• ένα κονταροψάλιδο ή κονταροπρίονο για βλαστούς στα ψηλά σημεία

Πριν ξεκινήσουμε το κλάδεμα, αλλά και κατά τη διάρκεια του κλαδέματος από δέντρο σε δέντρο, είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τα εργαλεία με ένα πανί για να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενειών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την δικιά μας πρόταση για τα εργαλεία που θα σας χρειαστούν αυτή την περίοδο και τα οποία θα κάνουν την εργασία αυτή του κλαδέματος πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Και φυσικά μπορείτε να επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα για μία πλήρη ενημέρωση των προϊόντων μας από το έμπειρο προσωπικό μας ή να ενημερωθείτε μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για ότι απορία σας δημιουργηθεί.

Γεωργικά Εφόδια Γκαλίτσιος Θεόδωρος
Σταδίου 53, Βέροια
Τηλ. 23315 02700
Βρείτε μας και στη σελίδα μας: galitsiosagro.gr
Επισκεφθείτε και το eshop: galitsiosagro.gr/shop















Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με το κατάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ