Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για τέταρτη εβδομάδα στο «κόκκινο» η Ημαθία - «Κοκκίνησαν» Σέρρες και Καρδίτσα

Για τέταρτη εβδομάδα παραμένει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας η Ημαθία, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη του covid19.gov.gr/covid-map που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Αν και στην Ημαθία, η εβδομαδιαία τάση κρουσμάτων είναι σταθερή, παραμένει σε καθεστώς mini lockdown τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Μαζί με την Ημαθία, στο «κόκκινο» παραμένουν οι όμοροι νομοί της, Πέλλα και Πιερία, η Καστοριά, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Δράμα και η Φλώρινα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Λάρισα και η Χαλκιδική, ενώ και επίσημα σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης και σε mini lockdown μπαίνουν από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου οι νομοί Σερρών και Καρδίτσας.

Κατά συνέπεια, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και όπως φαίνεται και στον χάρτη, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών μέτρων που ισχύουν στην Ημαθία για -τουλάχιστον- μια ακόμα εβδομάδα, δηλαδή από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 06:00 έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου στις 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.



5 σχόλια:

  1. Κερδάμε σύντροφοι -σες. Κοκκίνισε το σύμπαν. Ολοι στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε μάγκες και δεν μασάμε εμείς τα καρντασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τουρισμός φταίει.

    Ανοίξανε τα σύνορα για να κονομησουνε οι ξενοδόχοι και γεμίσαμε κορονοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κυκλάδες που δέχονται εκατομμύρια τουριστών είναι πράσινες. Άρα κάτι άλλο φταίει. Μήπως το ότι δεν ...''επιθυμούμε΄΄ να πάμε να μαζέψουμε τα φρούτα το καλοκαίρι και φέρνουμε δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπών άρον-άρον και με μαϊμού πιστοποιητικά; Μιλούν τα χρώματα του χάρτη και αν συνορεύουν με τα μπαλκάνσκι ή όχι...

      Διαγραφή
    2. Ουτε το 50% δεν ειμαστε στην Β. Ελλαδα εμβολιασμενοι και ακομα δεν ξερουμε τι φταιει.... Τα θελει ο κ...μας

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ