Quantcast

http://picasion.com/

Πόσοι Ρομά διαμένουν στον δήμο Βέροιας;

Τι έδειξε η καταγραφή από την υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας

Τα αποτελέσματα της έρευνας και καταγραφής των Ρομά που διαμένουν στον δήμο Βέροιας, παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού Γεωργία Μπατσαρά. Σύμφωνα με τους αριθμούς που παρουσίασε η κα Μπατσαρά, στον δήμο Βέροιας διαμένουν συνολικά 229 οικογένειες που αποτελούνται από 211 γυναίκες, 212 άνδρες και 218 παιδιά, στο σύνολό τους 641 άτομα. Αναλυτικά:

Κουλούρα: 82 οικογένειες, 71 γυναίκες, 80 άνδρες και 46 παιδιά. Σύνολο 197 άτομα
Μακροχώρι: 42 οικογένειες, 39 γυναίκες, 36 άνδρες και 47 παιδιά. Σύνολο 122 άτομα
Τριφυλλοπάζαρο: 13 οικογένειες, 15 γυναίκες, 13 άνδρες και 21 παιδιά. Σύνολο 49 άτομα
Μέση: 35 οικογένειες, 24 γυναίκες, 35 άνδρες και 29 παιδιά. Σύνολο 88 άτομα
Εργοχώρι: 9 οικογένειες, 8 γυναίκες, 10 άνδρες και 20 παιδιά. Σύνολο 38 άτομα
Τρίλοφος: 1 οικογένεια με 1 άνδρα
Εντός αστικού ιστού: 47 οικογένειες, 54 γυναίκες, 37 άνδρες και 55 παιδιά. Σύνολο 146



25 σχόλια:

  1. Παραμύθια. Οταν μετρούσαν ιδίως τα παιδιά, ηταν όλα μαζεμένα; Σίγουρα δεν πήγαιναν ναπο Κουλούρα σε Μακροχώρι και μετά σε Μέσση; Εχει και συνέχεια. Αφού εγινε εδώ η... καταμέτρηση, τα πήρανε σε Λάρισα, μετά σε Θήβα και ξανα μανα μέτρημα για να πέφτουν τα επιδόματα. Αλλα μπά. Οι γύφτοι δεν κάνουν τέτοια. Ασε που οι δικοί μας που μετρούσαν, θα το καταλάβαιναν αμέσως. Αφού ειναι γάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δλδ κάθε οικογένεια έχει μόνο ένα παιδί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Γιδα;
    Τι λες δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαγωθηκατε με τον Γιδα. Οι γιουφτοι είναι παντού και καλά κάνουν μέχρι και στην Μύκονο έφτασε η χάρη τους. Σκοπός είναι να μην είναι ανεξέλεγκτοι και να μην μας οδηγούν σε αμαρτωλά μονοπάτια όπως ο ρατσισμός.

      Διαγραφή
  4. Και?πρεπει να τους δωσουμε και επιδοματα??? Αυτα που κανουν δεν φτανουν????? θελετε και αλλα????? μεχρι φονο εχουνε κανει!!!! ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ????? ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ,< ΠΡΟΝΟΙΑ>ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν κατάλαβα εσύ δεν παίρνεις επιδόματα από το κράτος? Εσύ γιατί τα παίρνεις? Εσύ δεν κλέβεις το κράτος ας πούμε? Δηλαδή χτυπάς όλες τις αποδείξεις στο μαγαζάκι σου? Κι αν είσαι του δημοσίου δεν παίρνεις τίποτα από την υπηρεσία να το πας σπίτι? Πιο αξιοπρεπείς είναι οι γύφτοι παρά κάτι κομπλεξικοί κλεφτολεχρίτες σαν εσένα που παριστάνουν τους αριστοκράτες. Οξω ρεεε!

      Διαγραφή
    2. Δεν κατάλαβα εσύ δεν παίρνεις επιδόματα από το κράτος? Εσύ γιατί τα παίρνεις? Εσύ δεν κλέβεις το κράτος ας πούμε? Δηλαδή χτυπάς όλες τις αποδείξεις στο μαγαζάκι σου? Κι αν είσαι του δημοσίου δεν παίρνεις τίποτα από την υπηρεσία να το πας σπίτι? Φιλε μου,την ιδια ερωτηση κανω και σε σενα(εσυ δεν περνεις κατι απο τον δημο που εισαι?μαλον).ομως εγω δεν κανω διακινηση ουσιων,δεν κανω βιασμους και φονους,και δεν κλεβω το σπιτι σου οταν λειπεις.

      Διαγραφή
  5. Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να τους μετρήσει.
    Είναι οι ''αόρατοι'' άνθρωποι, οι περισσότεροι δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά......ενώ άλλοι και κυρίως τα παιδιά (κυρίως κορίτσια) είναι διπλά και τριπλά καταγεγραμμένα για να λαμβάνουν επιδόματα.
    Γύφτο δεν θα δείτε ποτέ σε εφορία και τράπεζα.....ζουν μόνο με τα επιδόματα και τις κλεψιές και την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8 Νοεμβρίου 2017,«Εφημερίδα των Συντακτών» : «Αποδεχτήκαμε μια φιλική πρόσκληση να παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς τη λειτουργία της οικονομίας μιας “μικτής” τοπικής κοινωνίας στη Δυτική Θεσσαλία. Σ’ αυτήν ζουν χωριστά αλλά και αρμονικά οι περίπου 3.500 “αυτόχθονες” κάτοικοι μιας κωμόπολης και άλλοι περίπου 2.500 Τσιγγάνοι ενός μόνιμου καταυλισμού που δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση μιας πάνινης πολιτείας από σκηνές και πρόχειρα καταλύματα. Η πρόσκληση αφορούσε την επίσκεψή μας στην κωμόπολη και στον καταυλισμό σε συγκεκριμένο χρόνο και ειδικότερα την περίοδο που στις τράπεζες φτάνουν από τα δημόσια ταμεία τα ποσά των διαφόρων επιδομάτων πρόνοιας, τα οποία διαμοιράζονται στους δικαιούχους (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, επίδομα πολυτέκνων, επίδομα στεγαστικό, επίδομα για τα παιδιά που φοιτούν σε σχολείο κ.ο.κ.).

    Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πραγματικό πανηγύρι. Η πόλη αναζωογονήθηκε, η κίνηση τόσο στην αγορά όσο και στους δρόμους αυξήθηκε σημαντικά. […] Αυτοκίνητα κατέβαζαν πέντε πέντε τους Τσιγγάνους στην πλατεία όπου βρίσκονταν οι τράπεζες.

    Ουρές σχηματίζονταν στα γκισέ τους και επιδόματα των 100, 200, 300, μέχρι και 1.000 ευρώ πολλές φορές κατετίθεντο σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εισέρρεαν στις τσέπες των επιδοματούχων. Επρόκειτο για λογαριασμούς που συνήθως δεν ήταν μηδενικοί. Άλλοι -ασφαλώς λίγοι- είχαν 20 και 50 χιλιάδες ευρώ και ορισμένοι -μάλλον οργανοπαιχτών δημοτικών τραγουδιών- είχαν, ελέγετο, μέχρι και 200.000 ευρώ». 8 Νοεμβρίου 2017,«Εφημερίδα των Συντακτών»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν σταματήσουν να τους βλέπουν (τους Ρομά) σαν μαζεμένους ψήφους και τους δουν σαν παραβατική κοινωνία ανθρώπων,σοβαρά ΟΜΩΣ,τότε θα λυθεί κατά μεγάλο ποσοστό το "πρόβλημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτάσεις δεν διαβάζω. Κατηγορίες και διατύπωσεις αλλά προτάσεις γιοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προταση είναι να μάθετε να ψηφίζετε,δεκαετίες τώρα.
      Ψήφισε Ηλία.

      Διαγραφή
  9. Κανένα επίδομα. Φυλακή. Μεροκάματο χωράφια και εργοστάσια και φυσικα δωρεάν ταξιδιωτικά έγγραφά για Ινδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαζέψτε τα γυφτακια που φτύνουν μέσα στο δρόμο και σπάνε τα παράθυρα αυτοκινήτων μας κάθε λίγο. Δεν υπάρχει τιμωρία για αυτό συμβαίνει αυτό. Τους ξέρετε και δεν κάνετε τίποτα!!!!! Τι πρέπει δηλαδή;;; Να προβούμε εμείς σε πράξεις;; Αυτά τα γνωστά είναι μέχρι κι εμείς τα μάθαμε. Αφού τα καταγράψτε, ενημερώστε τις αρχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα με τους ρομά - γύφτους δεν είναι σημερινό. Όποιες προσπάθειες έγιναν κατά καιρούς από το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πήγαν χαμένες διότι όλες έκαναν το ίδιο λάθος και μια παράλειψη. Τους παρείχαν και τους παρέχουν έτοιμες λύσεις χωρίς να τους κάνουν να συμμετέχουν σε αυτές. Τους δίνουν έτοιμο το ψάρι για να φάνε χωρίς να τους μάθουν να ψαρεύουν, που λέει και η Κινέζικη σοφή παροιμία. Δηλαδή δώστε τους αυστηρά κίνητρα για δουλειά - μεροκάματο όχι στο Δημόσιο αλλά στον ιδιωτικό - αγροτικό τομέα ή ανακύκλωση, αφού ουφως ή άλλως την κάνουν (με αντίστοιχα κίνητρα και στους ιδιώτες εργοδότες), για να αποκτήσουν χρήματα να ζήσουν και να αποφύγουν τη ζητιανιά και την κλοπή. Εϊναι γνωστό σε όλους ότι όταν ο άνθρωπος έχει σταθερά χρήματα μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Κοιτάξτε όσους Ρομά - γύφτους έχουν κάποιο εισόδημα από νόμιμη ή παράνομη δραστηριότητα πως έχουν ξεφύγει από τα τσαντίρια και τη ζητιανιά. Τα κίνητρα αυτά θα πρέπει να συνδικάζονται με παροχές επιδοτήσεις για κάποιο χρόνο σε ενοικιαζόμενα σπίτια (για να σπάσει το γκέτο), και με την υποχρέωση να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο. Όποιος δεν εργάζεται σε μεροκάματο, δεν μένει σε σπίτι, δεν πηγαίνει το παιδί του σχολείο και διαπράξει μιά σειρά από παραπτώματα τα οποία μπορούμε να οριοθετήσουμε, χάνει τα όποια προνόμια και αντιμετωπίζουν την αυστηρή δικαιοσύνη, η οποία πλέον (και εδώ είναι η παράλειψη των προηγούμενων προσπαθειών) για τα όποια αδικήματα εκτός από την όποια ποινή, φυλάκιση κλπ να συνοδεύεται απαραίτητα από στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για κάποια χρόνια , έτσι ώστε να μην πιέζουν και συναλλάσσονται με τους πολιτικούς με τους δήθεν ψήφους που (πουλάνε κάθε φορά σε όλους). Έτσι πρώτα θα απαλλαγούν οι πολιτικοί από μιά σοβαρή απειλή αλλά και αυτοί θα αναγκαστούν να εργαστούν διότι αλλιώς θα χάνουν τυχόν επιδόματα και λοιπά προνόμια και δεν θα μπορούν να απειλούν με τους ψήφους.
    Ο συνδυασμός αυτών των λύσεων είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποδώσει διότι συνδυάζει κίνητρα, με συμμετοχή, με ευκαιρίες, και αυστηρότητα.
    Πολιτική είναι η απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβα από το χνουδωτό συννεφάκι σου.
      Πρόκειται για τους πιο σκληρούς παραβατικούς,με κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή,αν έχει τύχει και παρακολουθείς ειδήσεις,διαβάζεις εφημερίδες,τα βλέπεις.
      Η ατιμωρησία τους;
      Δες τις σειρές narcos,αν ούτε αυτό το έχεις καταλάβει γιατί γίνεται…
      Διαφθορά.
      Όλοι τα παίρνουν.
      Πολιτικοί,Δικαστικοί,αστυνομικοί.
      Για αυτό και δεν τους πειράζει κανένας.
      Για κάνε εσυ την στραβή,και θα πάθεις πλάκα για το ποσο γρήγορα θα βρεις τον μπελά σου,και μάλιστα παρα πολύ άσχημα.
      Να περάσει το σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως.Αυτο που λείπει είναι η πολιτική βούληση και η υπομονή.

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστα τα σχολια σας φιλοι μου!!!!!

      Διαγραφή
  12. 27 Οκτωβρίου 2021 - 9:14 π.μ.Συμφωνώ σε όλα. Να συμπληρώσω κι εγω. Επειδή όλα εξαρτώνται απο το επίπεδο της παιδείας,επρεπε να το τονίσεις ιδιαίτερα. Υποχρεωτικό σχολείο στα παιδιά. Θα μου πεις ποιοι άλλοι γονείς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο με κάποιον αριθμό γυφτόπουλων; Όπως τα ΑΜΕΑ, εχουν ιδιαιτερότητες πολλές αυτά τα παιδιά. Θα πεταχτούν οι αριστερίζοντες και θα μιλήσουν για ρατσισμό, κοινωνικό διαχωρισμό και ποιος ξέρει τι άλλο. Μάλλον τους βολεύει όπως ειναι τωρα. Υποχρεωτικά λοιπόν, σε ανάλογα ξεχωριστά σχολεία. Όποιος δεν τα στέλνει, ποινική συνέχεια και οτι προβλέπεται για παραμέληση ανηλίκου. Αποκλεισμό απο κάθε βοήθεια. Απο μικρά παιδιά μεγαλώνουν ως μελλοντικοί εγκληματίες και μόνον. Σε δεκα πέντε χρόνια, θα δούμε το αποτέλεσμα. Δεύτερη φορά παραβατική συμπεριφορά, τέλος τα πολιτικά δικαιώματα. Για όλους και οχι μονον στους γύφτους. Μη πω παραπάνω παρα μονον τούτο. Αν ενα αυτοκίνητο ειναι σαράβαλο σε όλα, το να αλλάξεις υαλοκαθαριστήρες και μόνον, δεν λέει τίποτε. Θα αλλαχτούν τα αναγκαία. Θεωρώ πέρα απο κάθε λογική να σύρονται αστυνομικοί κατηγορούμενοι, επειδή κυνήγησαν μέχρι τέλους κάποιους που έκλεψαν , δεν ηθελαν έλεγχο, γκάζωσαν πάνω στις μηχανές κλπ. Κι αν έβγαζαν κανένα καλάσνικοφ και θέριζαν πέντε Αστυνομικούς; Μια χειροβομβίδα; Σκοτώθηκε ενας νέος. Πολύ κακώς. Όμως, απέναντι στο έγκλημα, πληρώνουμε όλοι μας Αστυνομικούς. Ρώτησε κανείς ο νεκρός που εργαζόταν; Πως τρεφόταν; Πως πλήρωνε κινητό και τα υπόλοιπα; Δεν εργαζόταν; Και λεφτά απο πού; Νομίζω οτι η επόμενη εντολή πρέπει να ειναι, να μην σταματούν την καταδίωξη του εγκλήματος, σε καμία περίπτωση. Με γαρίφαλα δεν σταματάς κανέναν εγκληματία. Ενας τρόπος, ο ακραίος, ειναι και το όπλο. Σκέφτεται κανείς αν ξέρουν οτι δεν πρόκειται να τους κυνηγήσει κανείς τι θα γίνει; Θα σε κλέβουν αφού σε τσακίσουν στο ξύλο στην Μητροπόλεως και απλά θα το βάζουν στα πόδια. Υπάρχει χώρα που απαγορεύει την καταδίωξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρδελο Γιουνανισταν.
    Το wc του πλανήτη.
    Δυστυχώς οι περισσότεροι συνήθως δεν σέβονται τα δημόσια wc…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σεβόμαστε την πατρίδα μας ή κοιτάμε μόνο την αυλή μας;;;

      Διαγραφή
  14. Τριφυλλοπάζαρο: 13 οικογένειες, 15 γυναίκες, 13 άνδρες και 21 παιδιά. Σύνολο 49 άτομα"¨....Ρωτάω γιατί μένουν στο Τριφυλλοπάζαρορο , σε οικόπεδο της ΔΕΥΑΒ ? Γιατί ο πρώην δήμαρχος τους άφησε να κτίσουν και στην πορεία , ένας άλλος αντιδήμαρχος τους έδοσε βεβαιώσεις για να πάρουν ρεύμα από την ΔΕΗ ? Το οικόπεδο , 10 στρεμμάτων , αγοράστηκε απο την ΔΕΥΑΒ , με λεφτά του δημότη , λυπάμαι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η λύση είναι Θα ρθει κάποια στιγμή αυτομάτως. Οι Ρομά μαζί με τους ασιάτες και τους νεφρούς θα επικρατήσουν πληθυσμιακά κι εφόσον δεν είμαστε και ρατσιστές θα τους δεχτούμε και νύφες και γαμπρούς να μας νομιμοποιήσουν και να αντιμετωπίσουμε και την υπογεννητικότητα και όλα καλά.

    Ούτως ή άλλως Έλληνας δεν γεννιέσαι άλλα γίνεσαι. Όπως ο μέγας Γιάννης και τόσοι άλλοι.

    Σε 50 χρόνια θα έχουμε μια νέα Ελλάδα που το μόνο ελληνικό που θα έχει θα είναι το όνομα της

    Κι αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ