Έρχεται, έως το τέλος του 2021, η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίων ψηφιακά, όπως ανακοίνωσε σήμερα o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με τον κ. Πιερακάκη είναι θέμα μερικών εβδομάδων να υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος, όπως και η δυνατότητα το γνήσιο της υπογραφής να παρέχεται μέσω του Gov.gr προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.
Πιερρακάκης για MyHealth
Σχετικά με την εφαρμογή MyHealth τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.
«Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής», είπε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί», πρόσθεσε.
«Είναι πολύ σπουδαίο για το ΕΣΥ να έχει αυτόν τον φάκελο και για τους πολίτες να έχουν ιδιοκτησία στα πράγματα που τους αφορούν», συνέχισε ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα στην πορεία θα προστεθούν στην εφαρμογή πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.
Πιερρακάκης για Freedom pass data και τρίτη δόση εμβολίου
Όσον αφορά στην πλατφόρμα freedom pass data και το πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε ότι με το άνοιγμα της έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν ήδη πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά!
Τέλος, σχετικά με την τρίτη δόση στους 50 και άνω με την αναμνηστική δόση τόνισε ότι 130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, κάνοντας λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον. Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
Σώτο και Μαρία να σας ζήσει! Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το βράδυ του Σαββάτου (13/12) ο
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα Mια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.