Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρυώσατε; Τι καλύτερο από μια σούπα λαχανικών βελουτέ

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Σαν να έβγαλε λίγο κρυουλάκι... Βγήκαν οι ζακετούλες και τα πρώτα μπουφανάκια. Ο συννεφιασμένος ουρανός του φθινοπώρου «σηκώνει» μια ζεστή σουπίτσα, για ορεκτικό, ή για κυρίως, για μεσημέρι ή βράδυ. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς προτείνει σούπα βελουτέ λαχανικών. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο,τα καρότα και την σελινόριζα. Προσθέτουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′.Προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.

Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό.

Μοιράζουμε ισόποσα σε ζεστά μπολ και σερβίρουμε.

Tips: μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, μανιτάρια σοτέ, λίγο σχοινόπρασο, κρουτόν, πάπρικα καπνιστή, μπούκοβο….

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά επιθυμούμε: πατάτες κολοκυθάκια, κολοκύθα…..

Υλικά

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 2 πράσα
• 4 καρότα
• 1 κρεμμύδι
• 1 μικρή σελινόριζα
• 1 φούντα μπρόκολο
• 2 φλ. ζωμό λαχανικών
• 200 γρ. άσπρα μανιτάρια(φυλάσσουμε λίγα για topping)
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σχοινόπρασο
• λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ