Σαν να έβγαλε λίγο κρυουλάκι... Βγήκαν οι ζακετούλες και τα πρώτα μπουφανάκια. Ο συννεφιασμένος ουρανός του φθινοπώρου «σηκώνει» μια ζεστή σουπίτσα, για ορεκτικό, ή για κυρίως, για μεσημέρι ή βράδυ. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς προτείνει σούπα βελουτέ λαχανικών. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό.
Μοιράζουμε ισόποσα σε ζεστά μπολ και σερβίρουμε.
Tips: μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, μανιτάρια σοτέ, λίγο σχοινόπρασο, κρουτόν, πάπρικα καπνιστή, μπούκοβο….
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά επιθυμούμε: πατάτες κολοκυθάκια, κολοκύθα…..
Υλικά
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 2 πράσα
• 4 καρότα
• 1 κρεμμύδι
• 1 μικρή σελινόριζα
• 1 φούντα μπρόκολο
• 2 φλ. ζωμό λαχανικών
• 200 γρ. άσπρα μανιτάρια(φυλάσσουμε λίγα για topping)
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σχοινόπρασο
• λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
• 2 πράσα
• 4 καρότα
• 1 κρεμμύδι
• 1 μικρή σελινόριζα
• 1 φούντα μπρόκολο
• 2 φλ. ζωμό λαχανικών
• 200 γρ. άσπρα μανιτάρια(φυλάσσουμε λίγα για topping)
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σχοινόπρασο
• λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.