picasion.com
http://picasion.com/

Χωρίς παρέλαση το Σάββατο η Απελευθέρωση της Βέροιας - Όλο το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε από τον δήμο Βέροιας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου προς τιμήν των Ελευθέριων της Βέροιας. Ούτε φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν θα
πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως, παρά μόνο η Δοξολογία στον Άγιο Αντώνιο και η κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Ωρολογίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Παρασκευή 15-10-2021:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών ως και των οικιών από την ανατολή του ηλίου της 15ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 16ης Οκτωβρίου

Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 15ης και 16ης Οκτωβρίου.

Σάββατο 16-10-2021:

Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας

Ώρα 10.05: Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 10.10: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 10.15: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

Ώρα 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου) από τους κ.κ.:

• Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
• Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
• Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
• Στρατηγό – Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού
• Δήμαρχο Βέροιας
• Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας
• Διοικητή Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β. Ελλάδος
• Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας
• Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
• Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
• Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών
• Προέδρους Αναπηρικών & Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων
• Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
• Οργανώσεις, Συλλόγους, Σωματεία & λοιπούς φορείς

• Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
• Σιγή ενός λεπτού - Εθνικός Ύμνος
• Πέρας Τελετής

Σημειώνεται ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν και μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παραβρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των φορέων, των οργανώσεων και των συλλόγων που θα τιμήσουν την εκδήλωση, να είναι αυστηρά μονομελείς, απαρτιζόμενες μόνο από τον εκπρόσωπο που θα συμμετέχει στην κατάθεση στεφάνων.

Τέλος, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση καθώς επίσης και οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν τη φετινή χρονιά.

Τα όσα αφορούν:

α) την ιεροτελεστία, θα ρυθμισθούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας,

β) τη μικροφωνική εγκατάσταση στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, από την 1η Μεραρχία Πεζικού και

γ) τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την τήρηση της τάξης σ' όλες τις εκδηλώσεις, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας

• Τελετάρχες στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων στις 16 Οκτωβρίου 2021, ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Βέροιας, Ασημίνα Λέκκα και Στράτος Τάκης.

Οι Δηλώσεις κατάθεσης στεφάνων θα πραγματοποιούνται έως την Τετάρτη 13-10-2021 και ώρα 14:00 στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βέροιας, τηλ. 2331350617.

13 σχόλια:

 1. ευτυχώς ο δήμος αυτή τη φορά λειτούργησε γρηγορα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι δεν παρελαζει η Παολα, η Θεοδωριδου, ο Νταλαρας, αφου γι αυτους θα επιτρεπεται.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά γελοιοτητες....η παρέλαση να χαρούν τα παιδιά και γονείς πειράζει....που στηβαχτηκε όλη η Βέροια στον Νταλάρα και στη Θεοδωρίδου δεν πειράζει...ποτε θα φάτε καμία ντομάτα περιποιημένη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ προτείνω να γίνει μια παρέλαση σε μορφή workshop για το πως πρέπει να κρατάμε τις σωστές αποστάσεις μεταξύ μας. Στοιχηθείτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευθυνόφοβοι ...και στις 28 που θα γίνει θα έχει την ευθύνη η κυβέρνηση κι όχι ο δήμος... τρομάρα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παρέλαση να κάνουν οι αρνητές και οι ανεμβολιαστοι,να τους χειροκροτήσουμε οι εμβολιασμενος και να τους πούμε μπράβο που είμαστε ακόμα φυλακισμένοι εξαιτίας τούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό το παραμύθάκι σου, εσύ να ακούς όλους αυτούς τους μπουκωμένους του SKY, ANT1. MEGA κλπ, αν βέβαια δεν χόρτασες με τα παραμυθάκια τους, όπως βγαίνεις έξω δεξία, έχει σανό, χάρισμά σου βρε !!!!!!!
   ΥΓ. οι ταμπέλες βοηθούν τους πονηρούς, για τους χρήσιμους ηλίθιους ....προσοχή διαχωρίζουν

   Διαγραφή
  2. Το 70% του πληθυσμού εννοείς, η πλειοψηφία δηλαδή, διότι το 50% είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και από αυτούς το 20% εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί διότι απειλήθηκε, εκβιάστηκε κλπ. Αυτή δεν είναι η αλήθεια;

   Διαγραφή
 7. Gay παρέλαση έγινε όμως,
  Η Ασουρα,το αυτομαστίγωμα των μουσουλμάνων επίσης.
  Και η εκδήλωση Αμαλ υπέρ των λαθρομεταναστών.
  Οι εθνικές παρελάσεις όμως,είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. H LOTAKI KANENA, PROBLIMA EKY O KORONOHOS KYMATE,,,H AMAL THN KANANE PARELASH ,,,THN PANAGIA MAS DEN AFISANE NA GYNH PERIFORA,,,,ALIMONO MAS ALIMONO MAS ALIMONO MAS,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σωστά... να μην γίνει η παρέλαση και γεμίσουμε με κρούσματα!! Αυτό θα μας φταίει!! Όχι η Πάολα,όχι η Θεοδωρίδου,όχι η εύηχη πόλη, όχι οι καφετέριες που γινόταν της κακομοίρας και ούτε ένας εργαζόμενος δεν φορούσε μάσκα, όχι οι παραστάσεις με ανεύθυνους ηθοποιούς που με 40 πυρετό αγκάλιαζαν το κοινό!! Τίποτα από αυτά δεν ακυρώθηκε!! Να ακυρωθεί η παρέλαση που είναι ασήμαντη!! ντροπή του!! Αλλά δεν φταιει μονο ο δήμαρχος...ο χαζός κοσμακης που τον ψηφίζει φταίει που δεν βλέπει ότι είναι μόνο για τα πανηγύρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Στην Παρέλαση της Θεσσαλονίκης (τεράστια) δεν κολλάει. Στην Απελευθέρωση της Βέροιας κολλάει. Κούλη σύνελθε. Σκεπτόμαστε και κρίνουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν ήταν απόφαση του Κούλη αυτή!! Μην μπερδευομαστε!! Του υπέροχου δημάρχου μας ήταν!! Βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος!! Αλλά ξέχασα ..δεν ψηφίζουν τα παιδιά για αυτό αδιαφόρησε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ