Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι δρούσε η «σπείρα της αγκαλίτσας» από τη Βέροια - Έκλεβαν ανυποψίαστους περαστικούς με... αγκαλιές

«Γεια σου, θεία, τι κάνεις; Με θυμάσαι; Είμαι από το χωριό»
Ήταν γνωστή με το όνομα «η σπείρα της αγκαλίτσας», καθώς με αυτόν τον τρόπο οι τρεις καλοντυμένες νεαρές γυναίκες πλησίαζαν τα θύματά τους και τους έβγαζαν... με ταχυδακτυλουργικό τρόπο τις χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό τους. Κυκλοφορούσαν με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας συνεργός τους και, κάθε φορά που έβλεπαν κάποια ηλικιωμένη γυναίκα να περπατά μόνη της, κατέβαιναν και της φώναζαν: «Γεια σου, θεία, τι κάνεις; Με θυμάσαι; Είμαι από το χωριό, που είχα περάσει από το σπίτι». Έτσι, πλησίαζαν τα ανυποψίαστα θύματα και τα αγκάλιαζαν. Χωρίς να καταλάβει κανένα από τα θύματα το παραμικρό, του άρπαζαν τις αλυσίδες και εξαφανίζονταν.

Δείτε εδώ σχετικά

Η δράση της σπείρας των τριών γυναικών ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο στις περιοχές του Αγρινίου, της Ναυπάκτου, της Κατούνας και του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας. Έρχονταν αυθημερόν από τη Βέροια και ύστερα από δυο τρεις… αγκαλίτσες επέστρεφαν στη βάση τους ή πήγαιναν στην επόμενη πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της συγκεκριμένης σπείρας έφτανε και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Όμως, τέλος έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, που εξιχνίασαν οκτώ κλοπές οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία.

Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τριών γυναικών και ενός άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται σε περίπου 7.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ