Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρκούδα εμφανίστηκε στο Σέλι

Έναν απρόσμενο επισκέπτη είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά οι κάτοικοι του Σελίου. Στην άκρη του χωριού, κάπου ανάμεσα στα δέντρα, εμφανίστηκε μια αρκούδα, η οποία ήταν αρκετά ήρεμη και είχε κατέβει στο ορεινό χωριό για ανεύρεση τροφής. Την φωτογραφία την απαθανάτισε ο Γιώργος Φαρσαρώτος. Είναι πολύ σημαντικό, με την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε στην ζωή μας, να βλέπουμε τέτοιες εικόνες με ζώα να ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι Σελιώτες, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τετράποδα, που εμείς τα βλέπουμε μόνο από την τηλεόραση και το ίντερνετ. Για παράδειγμα, τις προάλλες είχαν δει ελάφια και αλεπούδες!



6 σχόλια:

  1. καθολου καλο νεο. ποτε τα τελευταια χρονια (160-200 χρ.) το βερμιο δεν ηταν βιοτοπος για αυτα τα ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ...ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΗΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΠΗΓΑΔΟ, ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νταξει αλεπουδες εχουμε δει και στην βεροια και στην ανοιξεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα είχε έχει και Θα έχει αρκούδες και στο Βέρμιο και στα Πιέρια... Πρόπερσι είχε κατέβει κάτω σε νέοκαστρο νέο πρόδρομο. Τι σχέση έχει η κλιματική αλλαγή που επικαλείστε ρε ορνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από παππούδες γεννημένους επι οθωμανικης κυριαρχιας που και που είχαν περπατήσει το Βερμιο πιθαμη προς πιθαμη εχουμε ακουσματα οτι ποτε, ουτε οι ιδιοι δεν ειχαν δει αρκουδα, αλλα δεν ειχαν ακουσει και απο τους παππούδες τους να μιλανε ποτε για αρκούδες σε αυτα τα βουνα. τωρα τι συμβαινει τα τελευταια χρονια και γιατι;;; ειναι προς διερεύνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Ανά διαστήματα ακόμα και τα τελευταία χρόνια έχουν εθεάθη τέτοια ζώα στα βουνά μας.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ