Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αίγυπτος: Ισχυρίζονται πως βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μπροστά σε μία τεράστια ανακάλυψη ισχυρίζονται πως είναι στην Αίγυπτο, με τοπικό αξιωματούχο να επιμένει πως υπάρχουν απτές αποδείξεις για την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σίβα. Σύμφωνα με την έκθεση ο κ. Μοχάμεντ Ομράν, υπεύθυνος του τμήματος τουρισμού της Σίβα ανακοίνωσε πως υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ενδεχόμενη ανακάλυψη του τάφου του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη πιθανότατα στην περιοχή Μιράι.

Ο Ομράν εξήγησε πως τόσο το 1995, όσο και το 1996 ανακαλύφθηκε ένας ναός, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές χτίστηκε κατά τους Αρχαιοελληνικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Η Σίβα είναι γνωστή για την αρχαιολογική της κληρονομιά, καθώς περιέχει αρχαιολογικά ευρήματα και ανασκαφές που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια.

Το 2020 η Ελληνίδα αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή ισχυρίστηκε ότι είχε ανακαλύψει τον πραγματικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου πριν από 20 χρόνια στην Αίγυπτο, αλλά είχε της είχε απαγορευτεί από την ελληνική και την αιγυπτιακή κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της από τότε.

Η τοποθεσία του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα μόνιμο μυστήριο και θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο ισχυρισμών ανακάλυψης. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν και αν ανακαλυφθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα του κόσμου!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ