Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αέρας σοβαρότητας, επαγγελματισμού και αισιοδοξίας στη Βέροια

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομάδας, δεν ήταν μια παγερή και τυπική συνέντευξη. Ήταν ένα πραγματικά ζεστό καλωσόρισμα, μια συνάντηση περισσότερο συνεργασίας με τον τύπο από όλα τα μέλη που εκπροσώπησαν την ομάδα κι όχι ένα ακόμη «ρωτάτε κι εμείς απαντάμε» μεσημεριανό gala χωρίς νόημα... Υπήρχε ζεστό καλωσόρισμα, καθώς οι υπεύθυνοι είχαν οργανώσει την φιλοξενία των δημοσιογράφων, τη διάταξη του χώρου, των θέσεων και του εξοπλισμού, ακόμα και για την παροχή αναψυκτικών, καφέ, φαγητού κτλ για όλους τους προσκεκλημένους. Έγινε σε επαγγελματικά πρότυπα η ροή της συζήτησης με κατευθυντήριο άξονα τέτοιον, ώστε να καλυφθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

«Δορυφόροι» αυτής της άριστης υποδοχής και φιλοξενίας, ήταν ο Υπεύθυνος των Γραφείων Διοίκησης της «Βασίλισσας» Κωστής Ραχαβέλιας κι ο Γενικός Αρχηγός του αγωνιστικού τμήματος Θωμάς Τρούπκος, άνθρωπος που φαίνεται στα μάτια του η αγάπη για την ομάδα, όπως και η αγωνία του για τις μελλοντικές επιτυχίες που θα έρθουν.

Ας περάσουμε στα της συνέντευξης... 

Ο Γενικός Διευθυντής Γιώτης Τσαλουχίδης, ο Προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης κι ο 1ος Αρχηγός των ποδοσφαιριστών με την τεράστια προσφορά του Στέλιος Μαραγκός, κάθησαν μπροστά μας με χαμόγελο, όρεξη και απόλυτη διάθεση συνεργασίας για να καλυφθούν οι τυχόν απορίες μας.

Οι δημοσιογράφοι της πόλης μας, έκαναν αρκετές ερωτήσεις και στους 3, πήραν τις απαντήσεις τους. Τώρα αν καλύφθηκαν ή όχι νοηματικά, αυτό δεν το ξέρουμε, θα φανεί. Προσωπικά πιστεύω πως οι Τσαλουχίδης, Δερμιτζάκης και Μαραγκός,δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για να πλανώνται διάφορα στο κεφάλι του καθενός. Ή να απολογηθούν για τις κινήσεις τους σε κάποια ενδεχομένως καφενειακού ποδοσφαιρικού τύπου μάζα, που πολλές φορές υπάρχει εκεί έξω και φυσικά η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μεταβιβάζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. 

Υπάρχει όμως κοινός σκοπός κι όλοι οι παρευρισκόμενοι της συνάντησης, όπως και οι καλοπροαίρετοι πραγματικοί φίλαθλοι που αγαπούν τη Βέροια, θέλουν το ίδιο πράγμα: Την εκ θεμελίων εγκαθίδρυση κι εξέλιξη της Βέροιας στις μεγάλες κατηγοριες. Εκεί που ανήκει!

Θα παραθέσουμε τα 2 ερωτήματα που κάναμε εμείς ως απεσταλμένοι του veriotis.gr και ως άνθρωποι που ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με την τεχνική κι όχι τόσο τη δημοσιογραφική πλευρά - έρευνα για το ποδόσφαιρο.

Η 1η ερώτηση έγινε προς τον Γιώτη Τσαλουχίδη και είχε να κάνει με την παρουσία όλων των ομάδων, ρωτώντας τον για την αίσθηση που έχει για την παρουσία αυτών κατά τις πρώτες αγωνιστικές της Superleague 2... Αν θα εμφανιστούν πάνω κάτω το ίδιο ως εικόνα όπως στα τελευταία φιλικά και τους ελάχιστους αγώνες κυπέλου, ή αν θα διαφοροποιήσουν πράγματα και φανούν βελτιωμένες...

Ο Διευθυντής της Βέροιας, γνωρίζοντας τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο όπως και συγκεκριμένα τον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων, ήταν αφοπλιστικός. Πιστεύει ακράδαντα πως δεν θα εχουν οι ομάδες καμία σχέση με το πρόσωπο των φιλικών... Περισσότερα επεξηγηματικά, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Η 2η ερώτησή μας, ήταν προς τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη για το με βάση πως απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την αφομοίωση της τακτικής από τους ποδοσφαιριστές, αν υπάρχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο σχεδιασμένο από το team, αν μέσω της παρακολούθησης αντιπάλων θα αναπροσαρμόζονται πράγματα κτλ.

Η απάντησή του ήταν πως φυσικά υπάρχει συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, πως κάθε ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο θέλει να κερδίζει - όπως κι ο ίδιος- και πως φυσικά κάποιες φορές χρειάζεται να διαφοροποιήσεις λεπτομέρειες οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά με σκοπό τη νίκη.

Προσωπικά, αυτό που αποκόμισα από αυτήν την κουβεντούλα, ήταν πως υπάρχει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η εργασία με μέθοδο κι επαγγελματισμό. Φυσικά και η αισιοδοξία. Οι άνθρωποι της βασίλισσας γνωρίζουν τι είναι αυτή η φανέλα, ποιες οι δυνατότητές της και οι αξίες της. Όλοι θέλουν κι έχουν δίψα για διάκριση! Εχουν όμως και σοβαρότητα, δεν κάνουν τα στραβά μάτια σε πράγματα με σκοπό την αποφυγή "ανοίγματος θεμάτων"... 

Με ειλικρίνεια, είπαν πως ενδεχομένως κάποιες από τις κινήσεις παικτών που έγιναν, να μην έχουν αποδόσει ακόμη, είτε λόγω αφομοίωσης στην ομάδα, είτε λόγω τραυματισμού... Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές οι ατυχίες! Τους πιστεύουν όμως όλους τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν και θα φανεί αν θα δέσει αυτό το νέο εγχείρημα.

Μέσα σε ένα θετικότατο και σοβαρό συνάμα κλίμα, εμείς θα κάνουμε την εξής τοποθέτηση: Ο Παύλος ο Δερμιτζάκης, είναι ένας προπονητής που αυτό που έχει θα προσπαθήσει να το κάνει να αξίζει όσο δύσκολο κι αν είναι. Αυτό είναι δεδομένο. Όπως και δεδομένη είναι η ποιότητα των σκέψεων και τοποθετήσεων που έχει, ειτε ως προπονητής, είτε ως άνθρωπος.

Θετικό που παρέμεινε στη Βέροια; Όχι θετικό... Θετικότατο! Συγχαρητήρια στη διοίκηση που δεν εφαρμόζει τακτικές Φαρ Ουέστ άλλων διοικήσεων που τους προπονητές τους έχουν για αναλώσιμες μονάδες χωρίς υπόσταση. Η Βέροια κάνει πράξη την ποδοσφαιρική παιδεία! Να αφήσει τον προπονητή που αφού εβαλε τα αγωνιστικά θεμέλια, να χτίσει τώρα πάνω σ'αυτά.

Επίσης, αυτό το λέω προς το φίλαθλο κοινό ... Ξέρετε πόσο τυχερή είναι η ομάδα που έχει για διευθυντή τον Γιώτη Τσαλουχίδη; Απευθύνομαι κυρίως στους πιτσιρικάδες που πιθανόν να μη ξέρουν πολλά.. Μιλάμε για τον άνθρωπο σημαία της Βέροιας στη σύγχρονη ιστορία της, τον διεθνή με το εθνόσημο ποδοσφαιριστή και τον άνθρωπο που λόγω του ότι είναι ο Τσαλουχίδης, αυτή η προσωπικότητα κι όχι ο Τρεχαγυρευόπουλος, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας να του πεις πως σε ζητάει ο Τσαλουχίδης, θα του μιλήσει! Ξέρετε, ακόμη κι ομάδες της Superleague δεν έχουν για διευθυντές τέτοιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Φανταστείτε πόσο ζηλεύουν με την καλή έννοια...

Τέλος, ο Στέλιος Μαραγκός, είναι ένα παιδί με πολλά χρόνια προσφορά στην ομάδα. Ξανά και ξανά! Αρκετές φορές προσωπικά πέρυσι του άσκησα κριτική που δεν έσταζε... μέλι αλλά και φυσικά κάποιες που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, πάλι το γράψαμε! Πάντα ό,τι γράφουμε, αντικειμενικό, με γνώση και δίχως ίχνους κακής προαίρεσης. 

Είναι ενας ποδοσφαιριστής που θα παλέψει μεχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του γι'αυτήν την ομάδα και που κρατάει στο ζενίθ την αγωνιστική και ψυχική κατάσταση των αποδυτηρίων. Του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες.

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία, χωρίς διακοπές υγειονομικών κρίσεων, με νίκες και τη «Βασίλισσα» στο θρόνο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ