Quantcast

http://picasion.com/

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη

Έκκληση να απομακρυνθεί ο κόσμος από τις ακτές
Ισχυρότατος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στους κατοίκους. Η πολύ ισχυρή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κρήτη καθώς και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο. Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, στη Σητεία και είχε εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα. 

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που καταγράφηκε στην Κρήτη. Όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ είναι ενεργή.

Μιλώντας σχετικά στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, είπε ότι «η εστία του συγκεκριμένου σεισμού είναι μέσα στη θάλασσα και όχι στην ξηρά όπως στο Αρκαλοχώρι».

Παπαδόπουλος: Μικρό τσουνάμι σε εξέλιξη, απομακρυνθείτε από τις ακτές!

Αναφερόμενος στην προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, τόνισε ότι είναι προληπτική και εκτίμησε ότι εάν υπάρξει πράγματι τσουνάμι, θα είναι μικρό.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, σε ανάρτησή του: «ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ