Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τα σημαντικά μηνύματα και τα πολύτιμα διδάγματα του Έπους του ’40 παραμένουν πάντα επίκαιρα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι με την ομοψυχία τους οι Έλληνες αντιμετώπισαν όλες τις δύσκολες στιγμές στην πορεία του έθνους. Το ηχηρό «ΟΧΙ» στον φασισμό και τον ναζισμό αποτέλεσε τη μέγιστη αντίσταση που συνοδεύτηκε από πράξεις ηρωϊσμού, αυταπάρνησης και αλληλεγγύης. Η δύναμη και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων το ξημέρωμα της 28ηςΟκτωβρίου 1940 που τους οδήγησε στο Έπος του Σαράντα, παραμένει αδιάσειστη απόδειξη για την ενότητα όλων σε αντίξοες συνθήκες και περιστάσεις.

Είναι καθήκον να τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν. Τους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους με στόχο την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, έτσι ώστε όλοι εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να έχουμε στη διάθεσή μας τα αγαθά της προκοπής και της προόδου.

Την εποχή που διανύουμε έχουμε την αδήριτη υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι για τη διατήρηση της ιστορίας. Σήμερα, που η αντιμετώπιση και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συνεχίζει να προβληματίζει, πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις και να εκμεταλλευτούμε την παρακαταθήκη των ηρώων του ’40 για τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνίας μας. Τις αρχές της ομόνοιας, της σύμπνοιας, της αγωνιστικότητας και της αλληλεγγύης.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 ας αποτελέσει έμπνευση για τις νέες γενιές αλλά και ευκαιρία για όλους εμάς να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών με σύνεση, προνοητικότητα και συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ