Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παπαευαγγέλου: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

«Περιμένουμε αύξηση μα εν συνεχεία ύφεση στα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά», τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμοξιολογίας ενόψει τις επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις στις13 Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μετάλλαξη Δέλτα η οποία έχει επικρατήσει πλήρως στην χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Το τεστ που θα κάνουμε στα παιδιά 2 φορές την εβδομάδα θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα» είπε υπογραμμίζοντας πως αφού θα ψάχνουμε, θα εντοπίζουμε όπως είναι λογικό. «Είμαι όμως λίγο πιο αισιόδοξη από αυτά που άκουσα», αντιπαρέβαλε.

Σύμφωνα με την ειδικό περίπου το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά και στην έναρξη του σχολικού έτους θα δούμε μια αύξηση καθώς αυτή την στιγμή πολλά ασυμπτωματικά παιδιά κυκλοφορούν έξω.

Παπαευαγγέλου: Να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία

«Στόχος όλων μας, να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά», επεσήμανε συνοψίζοντας κατ' ουσίαν πως μοιραία το άνοιγμα των σχολείων θα αναδείξει έξαρση μα εν συνεχεία ύφεση στα κρούσματα κορωνοϊού.

Είναι απόλυτα λογικό οι γονείς, ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι να σκέφτονται δύο φορές το εάν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

«Όμως είναι ένα εμβόλιο το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στα παιδιά από τον Μάιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη εμβολιαστεί 12 εκατομμύρια παιδιά. Να σκεφτούμε ότι ο πληθυσμός των Ελλήνων εφήβων 12-17 είναι ας πούμε 600 χιλιάδες περίπου. Είκοσι φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας» εξήγησε και πρόσθεσε πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ξέρουμε τις όποιες παρενέργειες του εμβολίου.

Απαντώντας δε στο ερώτημα που εκφράζεται από γονείς σχετικά με την ανασφάλεια του εάν ο εμβολιασμός του παιδιού τους θα έχει ως αποτέλεσμα ενδεχόμενες παρενέργειες σε βάθος ετών, η κα Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως ο τρόπος παρασκευής αυτών των εμβολίων ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους σε σχέση με άλλα πιο παραδοσιακά, προσθέτοντας πως κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες, εντούτοις γνωρίζουμε πως οι όποιες παρενέργειες εμβολίων εμφανίζονται κυρίως την πρώτη εβδομάδα και δευτερευόντως το πρώτο τρίμηνο, από την χορήγηση του.

«Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών για την υγεία τους και για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά», κατάληξε.

5 σχόλια:

  1. Ποια είναι η σύνδεση κρουσμάτων ( φορείς του ιού ) με την τελική θνησιμότητα από τον ιό ?
    Στα εκατομμύρια κρουσμάτων η θνησιμότητα είναι 0,002 % και άμα βάλεις στον υπολογισμό της θνησιμότητας από τον ιό το σύνολο του πληθυσμού της γης τότε η θνησιμότητα γίνεται 0,0000000001%.
    Ξυπνάτε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε αύξηση και στην συνέχεια μείωση !!!!
    Απ'έξω και ανακατωτα ξέρουν τον ιό.... ή είναι ΠΡΟΦΗΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγκόσμιος πληθυσμός διά θνησιμότητα από ιό ίσον αποτέλεσμα επί της εκατό.
    7000000000 / 4.550.000 = 0,15%

    Γριπουλα ο Κορωναίος.... Ούτε το 2% για να ανακηρυχθεί σε παγκόσμια ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μαντάμ, αυτό το ξέρουμε και το αναμένουμε. Αφού όλα είναι προσχεδιασμένα και κατευθύνονται συντονισμένα σε όλες τις χώρες του κόσμου.
    Τυχαία πέθαναν αιφνιδίως 4 ηγέτες κρατών της Αφρικής που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σ'αυτό το παγκόσμιο σώου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντι να θυμωνουν οι εμβολιασμενοι με τους ανεμβολιαστους,συμβαινει το αντιθετο. Ποιος ο λογος; Μην εμβολιαζεστε αφου δε θελετε,αφηστε ομως κι αυτους που θελουν να ακολουθησουν την επιστημη να το πραξουν χωρις να σχολιαζετε χλευαζοντας καθε λιγο. Μαλλον εσεις εχετε το προβλημα τελικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ