Καμπανάκι κινδύνου για εφτά περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς παρουσιάζουν πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και δείκτη μεταδοτικότητας άνω του 1%. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, υπολογιζόμενο σε κρούσματα ανά 14 μέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι στο 282 και ο δείκτης μεταδοτικότητας κάτω του 1% και παρέθεσε τα αντίστοιχα στοιχεία για τις περιοχές που εμπνέουν ανησυχία. Αναλυτικά, η Πιερία έχει 1,13% δείκτη θετικότητας και 612 επιδημιολογικό φορτίο, η Ημαθία 1,15% και 652 και η Πέλλα 1,09% και 523.
Τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζουν η Ξάνθη και η Καστοριά με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει το 1,33% και το 1,14% αντίστοιχα και το επιδημιολογικό φορτίο να διαμορφώνεται στο 626 και στις δύο περιοχές.
Ανησυχία προκαλεί και η Δράμα, όπου ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 1,22% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 584, ενώ η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,10% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 416.
«Μιλάμε για μια περιοχή 1,7 εκατ. κόσμου, ο οποίος στο σύνολο του είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη και συγκεκριμένα στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάνω από 60 ετών κινδυνεύει», υπογράμμισε.
Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι επειδή το δεύτερο κύμα έπληξε πολύ τη Βόρεια Ελλάδα, πιθανόν υπάρχει τείχος φυσικής ανοσίας της τάξεως του 20%-25% που θα μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Συγκίνηση και βαθιά συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε η επίσκεψη του Ματθαίου Τσαχουρίδη στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στο
-
Ξεκίνησαν τα πρώτα κομβόι για Αθήνα - Το ραντεβού δόθηκε στον Περιφερειακό - Θα διανύσουν 1.040 χλμ για να δούνε το
-
Καταδίκη μεσάζοντα που παρίστανε τον εκπρόσωπο ολλανδικής εταιρίας - Αθώοι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι
-
Μια διαφορετική και αρκετά χιουμοριστική ιστορία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live You» του ΣΚΑΪ, με πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία της
-
Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη και άλλα 11 υπαίθρια μουσικά δρώμενα με σπουδαίους καλλιτέχνες
-
Η θρυλική Generation X επιστρέφει για ένα βράδυ αναμνήσεων και διασκέδασης
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
«Τον μετέφερα στα Επείγοντα σε ημιαναίσθητη κατάσταση και υπέγραψα εγώ για να γίνει η αιμοκάθαρση, ώστε να του σώσουν
-
Nothing Else Matters... εκτός από το συγκεκριμένο live, που θα παρακολουθήσουν πάνω από 120.000 άτομα!
-
Ξυλοκοπήθηκε με απίστευτη βιαιότητα, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη αίματος, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό





Ο κύριος Τζανάκης χτυπάει καμπανάκι κινδύνου. Με αποδέκτη του μηνύματος ποιόν; Τους πολίτες ή την Πολιτεία; Μια πολιτεία που στέκεται 21 μήνες πανδημίας<< μαρμάρινος παρατηρητής>> στις εξάρσεις κρουσμάτων και καταλογίζει ευθύνες σε τρίτους, πρέπει να ευαισθητοποιήσει άμεσα ο κορυφαίος επιδημιολόγος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε καθηγητά οι αρχές αποφάσισαν ότι η μουσική και η κυκλοφορία μετά τις μια είναι το αντίδοτο για να αναστραφεί η κατάσταση και εφόσον δεν υπάρχουν δεκάδες νεκροί από το ιό αποφάσισαν ότι είναι θέμα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ο περιορισμός της πανδημίας. Τώρα οι αρχές ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα όπως ανεμογεννήτριες στην βόρεια Εύβοια, επιδότηση Ρώσου μεγιστάνα για Σκορπιό,ΔΕΗ,αγορά 4ου vip αεροσκάφους κτλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ λύση είναι μία. Να μας δίνουν 540 ευρώ και να καθόμαστε στα σπίτια μας ανεμβολιαστοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι,η λύση είναι να φοράς μάσκα,να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι εν δυνάμει φορέας του ιού και το ίδιο να απαιτεις από την παρέα σου. Να σνομπαρεις τις συναυλίες, τις μεγάλες συναθροίσεις και να κρατάς τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής,αυτό είναι ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΎΝΗ. Την κρατική ευθύνη μην την υπολογίζεις γιατί δεν υπάρχει,( σχολεία, λεωφορεία, συναυλίες, πορείες κτλ.) ο ένας πάνω στον άλλον. Και ο εμβολιασμός για πάνω από 45 χρονών σώζει ζωές 100 φορές περισσότερο από ότι χάνονται.
Διαγραφή