Quantcast

http://picasion.com/

Eκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή στην Πλατεία Ωρολογίου

Η 14η Σεπτεμβρίου, είναι η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Οι εκδηλώσεις, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας και των Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στη Βέροια, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου. Αρχικά, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση ομιλίας για το ιστορικό της ημέρας. 

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών στην Πλατεία Ωρολογίου, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των φονευθέντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή και την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας. Η εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Εθνικό μας Ύμνο.





1 σχόλιο:

  1. Ποια Μικρασιατική καταστροφή βρε παιδιά; Εγώ άκουσα την Κα Ρεπούση, αυτή την αριστερή, ψευτοπροοδευτική του Σύριζα να λέει για κάποιο συνωστισμό που έγινε στη Σμύρνη της Μ. Ασίας, αλλά άκουσα και τον Κο Φίλη να λέει ότι ποτέ δεν έγινε καμία γενοκτονία των Ποντίων. Αν είναι δυνατόν Έλληνες Πόντιοι, Μικρασιάτες, αλλά και γηγενής να ψηφίζουν αυτά τα αποβράσματα της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ