Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχεις σαρδέλες; Πάντρεψέ τες!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Η σαρδέλα είναι ένα νόστιμο, πολύτιμο και από το πιο φθηνό ψάρι που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Αγαπημένη στα κάρβουνα αλλά και καταπληκτικός μεζές, ειδικά αν τις... παντρέψετε! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει σαρδέλες παντρεμένες, δηλαδή σαρδέλες φιλεταρισμένες και ψημένες στον φούρνο αγκαλιασμένες η μία επάνω στην άλλη και γεμιστές με ντοματούλα και μυρωδικά. Όνειρο! Μια εύκολη και απλοϊκή συνταγή, για ένα πεντανόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν συνδυαστεί με παρέα και ουζάκι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

500 γρ. σαρδέλες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 ντομάτα
1 σκ. σκόρδο τριμμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σαρδέλες, βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τους. Ανοίγουμε στη μέση και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα κάτω.

Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη και σουρώνουμε για να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λιαστή ντομάτα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη γέμιση από το μπολ στις μισές σαρδέλες και καλύπτουμε με τις άλλες μισές. Ψήνουμε για 10-15΄το πολύ.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού ή λαδολέμονο και πουδράρουμε με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ