Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δωρεά στην Βιβλιοθήκη η συλλογή του αείμνηστου Δημήτρη Γκίμα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί την οικογένεια του εκλιπόντος προπονητού του Φιλίππου Βέροιας Δημητρίου Γκίμα για την εις μνήμη δωρεά της προσωπικής του συλλογής, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ο Δημήτρης Γκίμας (1965-2020) ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο Βέροιας από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.

Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχισε για 21 χρόνια (μέχρι τον Μάιο 2020) έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10.

Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία. Συνεχίζοντας σαν πρώτος προπονητής ο Δημήτρης Γκίμας από το 2013 μέχρι το 2020 κατάφερε η ανδρική ομάδα του Φιλίππου Βέροιας να παραμείνει στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών κερδίζοντας τον σεβασμό ανά την Ελλάδα για την ποιότητα και την αποφασιστικότητα του.

Ο Δημήτρης Γκίμας είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ, ήταν ένα από τα εξέχοντα μέλη του Συνδέσμου κι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην άνθηση του αθλήματος στη Βέροια.

4 σχόλια:

  1. Τι περιείχε η συλλογή;
    Βασικό νομίζω.
    Υποθέτω πάντως ότι πρόκειται για δίσκους βινυλίου μάλλον ροκ μουσικής της οποίας ήταν λάτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτά τα βιβλία όπως και του πατέρα μου που έκανα δωρεά κατέληξαν στην αποθήκη σε κούτες, έτσι θα καταλήξουν και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το να τα πετάξουν στα σκουπίδια όπως δυστυχώς κάνουν πολλοί , καλύτερα να τα δωρίσουν . Έχω βρει πραγματικά σπάνια βιβλία έξω από τους κάδους και σιχαινομουν να τα πάρω . Πιστεύω ότι,από τη στιγμή που δεν έχουμε παλαιοβιβλιοπωλειο στη Βέροια, ο Δήμος θα πρέπει να φτιάξει εναν χώρο όπου θα μπορούν οι δημότες να αφήνουν τα βιβλία που δεν θέλουν και να τα παίρνει οποιος τα θέλει . Επιπλέον υπάρχουν και οι σχολικές βιβλιοθήκες που έχουν πολλές ανάγκες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχει και η Δημοτική βιβλιοθήκη της Ζωγιοπούλου για να δωρίσετε βιβλία, και αν υπάρχουν διπλά στέλνονται και στην βιβλιοθήκη του Μακροχωρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ