Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι οι νοσηλευόμενοι covid στο Νοσοκομείο Βέροιας

Αναλυτικά οι αριθμοί
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα στατιστικά από το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, είτε σε απλή κλίνη covid, είτε σε απλή κλίνη με μάσκα οξυγόνου αλλά και διασωληνωμένοι. Όπως φαίνεται στα νούμερα που παρουσίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Πλιόγκας και αφορούν στην Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, σχεδόν όλοι οι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι. Τα νούμερα θα παρουσιάζονται σε εβδομαδιαία βάση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, δείχνοντας έτσι πως πλέον γίνεται καθαρά λόγος για πανδημία των ανεμβολίαστων.

Συγκεκριμένα:

Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 40 ασθενείς. Από αυτούς οι 35 είναι ανεμβολίαστοι και οι 5 εμβολιασμένοι.

Σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου νοσηλεύονται 3, όλοι ανεμβολίαστοι.

Διασωληνεμένοι είναι 3, όλοι ανεμβολίαστοι.

Δείτε το γράφημα:








6 σχόλια:

  1. Η θεραπεία της λοίμωξης υπάρχει και είναι τα μονοκλωνικα αντισώματα. Για τους 10.000 επιπλέον θανάτους στην Ελλάδα,στο πενταμηνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών,Πότε θα ασχοληθειτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, συμφωνώ ότι είναι αποτελεσματικά κατά της λοίμωξης από Covid19, όμως η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων θεραπευτικά είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία. Αρχικά είναι δύσκολη και χρονοβόρα η παραγωγής τους σε επαρκείς (για 10.000 ασθενείς), κάτι που ανεβάζει δραματικά το κόστος τους. Έπειτα κατά την εφαρμογή τους σε ασθενείς, παράγοντες όπως το στάδιο εξέλιξης του ιού και η κλινική εικόνα του κάθε ασθενούς όταν φτάσει στο νοσοκομείο, καθιστούν αβέβαιη την αποτελεσματικότητα τους.
      Επομένως μιλάμε για μία ακριβή λύση με αμφίβολα αποτελέσματα.
      Αντίθετα, με τον εμβολιασμό έχουμε μια οικονομική και άμεση (εφόσον έχει επιτευχθεί η ανοσία) λύση στην προσβολή από τον ιό.
      Ακόμα και να νοσηλευθεί ο ασθενής, έχει ήδη αντισώματα για να αναχαιτίσει τον ιό.
      Σ.

      Διαγραφή
    2. Φτάνει που ασχολήθηκες εσύ που δεν ξέρεις ούτε τι είναι τα αντισώματα ούτε γιατί λέγονται μονοκλωνικά και βεβαίως πόσο πανάκριβη είναι αυτή η θεραπεία σε σχέση με το εμβόλιο...

      Διαγραφή
  2. Βεροιώτη σωστό και κατατοπιστικό το άρθρο,ας γίνει εβδομαδιαία συνήθεια. Επίσης καλό θα ήταν τα ενεργά κρούσματα να τα γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου το νοσοκομειο βεροιας εχει την ευαισθησια να κοινοποιει στα μεσα τον αριθμο των νοσηλευομενων με covis19 στο νοσοκομειο και τα ποσοστα των νοσηλευομεων που εκανα το εμβολιο,η,οχι ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ COVID ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    Για να μην με πουν κακο ,δεν ζητησα τον αριθμο που πεθαναν επειδη η παροχη υγειας για προβληματα εκτος κορονοιου ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.

    Καργιες ,θυληκες και αρσενικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα, αξιότιμε κύριε διοικητά δεν περιορίζεται στους αριθμούς παρουσιάζετε, αλλά στον τρόπο επιπέδωσης της καμπύλης των νέων κρουσμάτων δηλαδή στο να νικήσουμε συλλογικά και οριστικά τον κορωνοιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ