Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

2004 ο άθλος - 2021 η παρακμή!

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους επήλθε η γενικότερη παρακμή της Εθνικής μας ομάδας, παρά την χθεσινή μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας με 2-1. Όποιον άνθρωπο και να ρωτήσεις που να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είτε ως απλός φίλαθλος, είτε ερασιτεχνικά, είτε ως επαγγελματίας, θα στα πει με το Ν και με το Σ... 2004 ο Άθλος! 2021 η παρακμή! Ακόμα και που νικήσαμε χθες τους Σκανδιναβούς, οι πιθανότητες να πάμε στο Μουντιάλ είναι πολύ μικρές και μοιραία η ομάδα μας για μια ακόμη φορά, θα μείνει εκτός των μεγάλων διοργανώσεων.

Τα πρωταθλήματα καθυστερούν να ξεκινήσουν, ο πρόεδρος Ζαγόρ παραιτήθηκε... Σκέφτηκαν τον Δέλλα για προπονητή της γαλανόλευκης... Πάνω από 100 τουλάχιστον επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άνω των 25 δεν έχουν ομάδα... Άλλοι αδειοδοτούνται, άλλοι όχι... Άλλοι πατάνε το κουμπί και κάνουν τις ομάδες ασανσέρ... Μια στη Superleague 2 , μια στη Γ' εθνική.... Μια ο Αυγενάκης κάνει τον σκληρό επιβάλλοντας πράγματα, μια κάνει τα στραβά ματάκια... Μια οι ίδιοι και οι ίδιοι ανακυκλώνονται μονίμως στις ομάδες και λαμβάνουν πάντα οργανικές θέσεις εις βάρος ανθρώπων που θα έπρεπε να τους δοθούν οι ανάλογες ευκαιρίες.... Μια οι υποτιθέμενες τριγωνικές πωλήσεις ποδοσφαιριστών τύπου Ρόουζ... Που νομικά είναι προφανώς ΟΚ, αναπτυξιακά αμφιβάλλω... Μια οι μεγαλοεπενδυτές που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για μια βραδιά σε 3άστερο ξενοδοχείο.. Κι από την άλλη τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται αν έγιναν οι μεταβιβάσεις μετοχών σε σωματεία ή αν ο Pappas έκανε τη στραβή... Τι να πρωτοπεί κανείς!

Από τον περιπτερά της γειτονιάς που νομίζει πως ο Ράιαν Γκιγκς ήταν δεξί μπακ, μέχρι τους εκάστοτε προέδρους της ΕΠΟ και τους υφυπουργούς Αθλητισμού... Όλοι τα ξέρουμε! Όλοι τα ακούμε και όλοι καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα... Εμείς ως αφελείς θεατές θα αναφερθούμε σ' αυτό το άρθρο, αποκλειστικά στο υλικό του τότε και του τώρα και με μια χιουμοριστική προσέγγιση.. Για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας! Πάμε λοιπόν!

2004: Νικοπολίδης (ωραίος ο Κλούνεϊ, με τρομερές τοποθετήσεις και πρόβλεψη φάσεων), Χαλκιάς (έλεος), Κατεργιαννάκης (σκέψου δηλαδή ρε φίλε), Σεϊταρίδης (υπερπαίκτης), Βενετίδης (χμμμμ), Νταμπίζας (τοίχος κι ας έφαγε την ποιοτικότερη ντρίμπλα όλων των εποχών από τον τεράστιο Ντέννις), Δέλλας (το βουνό, έξυπνος, ψηλός και ποιοτικός αλλά.... όχι και να κάτσει στον πάγκο του Sir Otto ο παιδαράς Τραϊανός. Θα τρέμει ο Παρθενώνας), Φύσσας (σκέψου και προβληματίσου που λέει κι ο Γεωργίου), Γκούμας (τίμιος εργάτης), Καψής (τότε στα καλύτερά του... δύναμη), Μπασινάς (η χαρά του προπονητή), Ζαγοράκης (τι να λέμε τώρα... σε τέχνη μέτριος κι όλα τα άλλα στο.... Θεό!), Γιαννακόπουλος (αν κι έπασχε από οξεία σπασοσβερκίτιδα στη θητεία του στον Ολυμπιακό και κέρδιζε πέναλτυ με το κιλο.... Παικταράς!), Τσιάρτας (χρειάζεται να πούμε κάτι;), Καφές (επίσης η χαρά του προπονητή), Γ. Χ Γεωργιάδης (απίθανος), Καραγκούνης (έπεφτε έξυπνα... Παικτάρα! Αδυναμία...), Κατσουράνης (επίσης παικτάρα), Λάκης (δεν τον έπιανες ούτε με λάσο), Χαριστέας (σε καλό φεγγάρι τότε...), Νικολαΐδης (Η καψούρα), Βρύζας (πανέξυπνος κι έμπειρος) και Δημ. Παπαδόπουλος η Μύτη (με μνημειώδη εργατικότητα).

2021: Για να δούμε ποιοι περιτρυγυρίζουν τώρα την εθνική... Βλαχοδήμος (ωραίος), Διούδης (επίσης ωραίος), Πασχαλάκης (σωστό για 3ος), Μπάρκας (εεεε;), Κούτρης (μπάτε μέσα από τα πλάγια... εκεί αριστερά ναυτάκια μου), Μπακάκης (πλέον.... μπααα), Τζαβέλλας (φτάνει πια), Λυκογιάννης (αν τον δείτε μέσα γράψτε μου), Γιαννούλης (με λίγη δουλειά από καλός θα γίνει super ... Αλλά όχι ρε Ολλανδέ για 3ο στόπερ στο 5-3-2 της οργανωμένης σου άμυνας... Γελάει ο κόσμος), Τσιμίκας (τα ίδια ακριβώς με τον Γιαννούλη... Ε όχι ρε Ολλανδέ αριστερό εξτρέμ στην οργανωμένη σου επίθεση... Θα μας τρελάνεις;), Σάλιακας (ωραίος, θα τον δούμε ποτέ ή θα παίζει δεξί μπακ το φύσης 8άρι που για τους ευνόητους λόγους παίζει εκεί στην ομάδα του και στην εθνική;), Κυριακόπουλος (δεν έχω άποψη), Κ. Παπαδόπουλος (πλέον δεν μπορεί), Μαυροπάνος (ωραίος), Χατζηδιάκος (ΟΚ, μακάρι να τον βλέπουμε και μέσα), Πούγγουρας (σκέψου), Κουρμπέλης (η χαρά του προπονητή), Ζέκα (πολύ καλός αλλά δε νομίζω να μπορεί άλλο), Μάνταλος (κρίμα που δεν έχουμε κύπελλα), Ανδρούτσος (τα είπαμε παραπάνω... Καλός αλλά.... Κακώς τον μετέτρεψαν σε πλάγιο μπακ), Σιώπης (καψούρα ανελέητη), Τζόλης (δε χρειάζεται να πούμε τι μέλλον έχει), Φορτούνης (φυσικά ακόμη να υπάρχει στο ρόστερ), Μπουχαλάκης (ποιοτικός μεν... αργοκίνητο καράβι δε... Σίγουρα όμως είναι βελτιωμένη τεχνικά έκδοση του Τζιόλη ), Γαλανόπουλος (ΟΚ), Πέλκας (φυσικά ναι), Λημνιός (να ποιον έπρεπε να μετατρέψετε σε δεξί μπακ κύριοι), Μασουρας (φυσικά), Κουλούρης (πρέπει να παίζει κιόλας πού και πού), Μπακασέτας (φυσικά ναι), Παυλίδης (ΟΚ, αλλά δεν τρελαίνομαι), Γιακουμάκης (δικαίως) και Δουβίκας (δικαίως)...

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ