Δήλωση του Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Άγγελου Τόλκα για τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Θα αιφνιδιάσουμε θετικά με τις αποφάσεις μας...». Αυτό έλεγε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στις 27/4/2021 εδώ στην Ημαθία ενώπιον όλων των κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών για τον παγετό που μόλις είχε πλήξει το Νομό.
- Θα υπάρξει αίτημα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ από τον Έλληνα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είπαν. Δεν καρποφόρησε και τελικά τα χρήματα είναι από το Υπουργείο Οικονομικών - Θα ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ με τις πληρωμές αποζημιώσεων στο χρόνο που οι αγρότες θα διέθεταν την παραγωγή τους είπαν. Δεν το κατάφεραν και φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου μετά από συνεχείς αναβολές και υποσχέσεις.
- Πληρωμές αποζημιώσεων και προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ, είπαν. Τελικά έχουμε στρεμματικές ενισχύσεις, χωρίς οι αγρότες να μπορούν να υπολογίσουν τα ποσά που δόθηκαν σε τί αντιστοιχούν και τελικά πόσο λαμβάνουν ανά στρέμμα. Και ως εκ θαύματος το ποσό των 155 εκατομμυρίων έγινε σχεδόν 35.
- Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις είπαν. Και ούτε δίκαιες είναι ούτε άμεσες καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις και με διάφορα τερτίπια είτε δεν δόθηκαν καθόλου προκαταβολές είτε δόθηκαν λιγότερα σε αγρότες που υπολόγιζαν άλλα ποσά σε σχέση με όσα είχαν εξαγγελθεί.
Με όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη για το τί θα πράξει η κυβέρνηση τελικά με τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που δίνει τα πάντα στους λίγους και δεν ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία των αγροτών.
Ας σταματήσει αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, δηλώσεων και φωτογραφιών από πλευράς της κυβέρνησης που με την πολιτική της οδηγεί την Ημαθία σε έναν ζοφερό χειμώνα και στην οικονομική κατάρρευση. Τελικά ναι αιφνιδιαστήκαμε, στην κυβέρνηση αυτοεπιβραβεύονται αλληλοθαυμαζόμενοι».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Απίθανο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Βέροιας, προκαλώντας αναστάτωση σε
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία μόλις 41 ετών, η Δροσή Τζέκου, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η εκλιπούσα, με καταγωγή από
-
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Μακροχωρίτες μόλις τον αντίκρυσαν - Ήρθε για επαγγελματικούς λόγους
-
Σφίγγουν περισσότερο τον κλοιό οι αγρότες, με μόνιμο αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων στα διόδια των Μαλγάρων, που αποφάσισαν από την
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Έκλεισε για 3 ώρες και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα - Αποφασίζουν για επ' αόριστον κλείσιμο«Αναστέναξε» η γέφυρα του Λουδία - Χιλιόμετρα ουρά στην Παλαιά Εθνική Βέροιας - Θεσσαλονίκης
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Ανακοινώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννη





Ενώ στην αντιπολίτευση,
ΑπάντησηΔιαγραφήαντιδικούν και αλληλομαχαιρώνονται
ή κάνω λάθος Άγγελε;
Βρε ανιδεε καρεκλοκενταυρε Τολκα, που προφανως για αυτα που λες δεν εχεις ιδεα τι λες και τι ισχυε τα προηγουμενα χρονια, προκαταβολη αποζημιωσης δεν εχει δοθει ΠΟΤΕ και προφανως δεν θα ηταν δικαιη η γρηγορη γιατι δεν υπηρχε μηχανισμος για να γινει κατι τετοιο. Ευτυχως που υπαρχουν αξιοι ανθρωποι που ενδιαφερονται για τον νομο μας και τρεξανε τις διαδικασιες και στησανε μηχανισμους για να μπορεσουμε να παρουμε εστω αυτα που πηραμε. Καλα θα κανεις να μην ασχολεισαι με πραγματα που δεν γνωριζεις η τουλαχιστον αν ειναι κατσε μαθε πρωτα, ενδιαφερσου πραγματικα και τοτε ισως καταλαβεις οτι οι κινησεις της τωρινης κυβερνησης και των αρμοδιων ανθρωπων που τρεξανε τις διαδικασιες (δεν μιλαω μονο για μελη της κυβερνησης) ηταν σε σωστο δρομο και θα πρεπει να πουμε ΜΠΡΑΒΟ και για την ταχυτητα και για το αποτελεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Αχαριστοι αγροτοπατερες συνδικαλιστες κλπ τσαρλατανοι ειναι γνωστο οτι δεν χρωστανε καλο λογο ποτε και σε κανεναν παρα μονο για τον εαυτο τους, γιαυτο και δεν ασχολειται και κανεις μαζι τους.
Αγαπητέ λαλιστατε όταν ψάχνεις τον δρόμο όπως τρέχοντας δεν βγαίνεις και τα λες αριθμούς. Όμως σε αυτή την χώρα το ταξε και μην δίνεις είναι πολιτική αξία γιαυτό καταβειτε όλοι από τις καρέκλες σας και από τους μισθούς σας και ίδρωσε πραγματικα
ΔιαγραφήΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΛΓΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ
Μπα..ξύπνησε και ο Τολκας; Εχουν καταλάβει ότι θα πεινάσουμε φετος; Αλλά πως να το καταλάβει το παιδί αφού έχει πάρει κάνα 150.000 χωρίς να έχει δουλέψει ούτε μια ώρα. Τάχα μου συγκινήθηκε τον έπιασε ο πόνος για τους αγρότες. Έστησαν ένα ψεύτικο καβγαδακι με τον φίλο του τον Τσαβδαριδη για να μας ρίξουν και οι δύο στάχτη στα μάτια ότι μας νοιάζονται..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είδαμε και βλέπουμε το οργωμα της υπαίθρου από τους καμπαλιερος της ΝΔουλας... Όλη μέρα στα χωράφια δίπλα στα δικά μας παιδια
ΔιαγραφήΕγώ σαν αγρότης αισθανομαι τυχερός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κυβερνητικοί βουλευτές προχωράνε γρήγορα διαδικασίες αποζημίωσης και της αντιπολίτευση τους πιέζουν να αποζημιωνομαστε σε παρελθόντος χρόνο.
Άξιος ο μισθός τους.
Λυπάμαι που δε μου επιτρέπει ο εκλογικός νόμος να βάζω δύο ψηφοδέλτια στη κάλπη.