Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κερκίδες με κόσμο στο γήπεδο της Βέροιας: Πλησιάζουν οι κρίσιμες ημέρες

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Ένα τεράστιο θέμα και πρόκληση ταυτόχρονα έχει προκύψει για τις ΠΑΕ και φυσικά και για την ομάδα μας, τη Βέροια... Ο τρόπος και οι κανονισμοί με τους οποίους θα δεχθούν τον κόσμο τα γήπεδα. Ήδη έχουν δημοσιευτεί οι επικείμενες διατάξεις, λόγω της παρουσίας του κορωνοϊού. Από αυτά που αναγράφονται, βγάζει κανείς εύκολα το συμπέρασμα πως τα γήπεδα θα φιλοξενήσουν το φίλαθλο κοινό που θα έχει προβεί σε εμβολιασμό και με την επίδειξη του πιστοποιητικού θα επιτρέπεται η είσοδος. Με μάσκα προστασίας στις κερκίδες. 

Με πληρότητα η οποία προφανώς θα καθοριστεί εκείνες τις ημέρες, ανάλογα με το δημόσιο φορτίο της ίωσης τη συγκεκριμένη περίοδο... Τώρα θα είναι 80%, 70%, 60%... Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Μακάρι να εξαφανιστεί αυτή η παθογόνα κατάσταση και να υπάρχει γηπεδική πληρότητα 100%. Γίνεται; Θα το δείξει η πορεία.

Εμείς θα προσεγγίσουμε το ζήτημα όχι με υγειονομικό γνώμονα καθώς δεν είμαστε οι αρμόδιοι , αλλά με το πάθος που μας διακρίνει για το ποδόσφαιρο, όπως και η αγάπη μας για τη «Βασίλισσα» του βορρά.

Έχοντας πλήρη εικόνα και για τη μέση οικονομική κατάσταση του φίλαθλου κοινού καθώς κι εμείς δεν γεννηθήκαμε σε γυάλα, θα πούμε τα εξής: Εισιτήρια διαρκείας που φυσικά εκδίδει η ΠΑΕ, να είναι σε τέτοια τιμές που να προκαλέσουν τον κόσμο να το αγοράσει. 

Βάζεις €10 την είσοδο για τις υπόλοιπες κενές θέσεις στο σκέπαστρο και καθαρίζεις να έχεις πληρότητα στη μεγάλη κερκίδα. €7 την είσοδο για την απέναντι μεγάλη κερκίδα. Ελκυστικό νούμερο που πιστεύω θα δίνει 2 φορές το μήνα αρκετός κόσμος. €5 τα πέταλα γηπεδούχων και φιλοξενουμένων (αν θα υπάρχουν μετακινήσεις). Αμέσως δημιουργείς πυρήνα κοινού που θα ενισχύει και οικονομικά και αγωνιστικά την ομάδα. Άνεργοι ; €5 . Γυναίκες; €5. Μαθητές; Δωρεάν. Εκτός από τα derbies, στα οποία θεωρώ πως όλοι θα πρέπει να αφήσουν τον οβολό τους. Αμέσως καταλαβαίνει κανείς, πως άνετα θα υπάρχουν 2.000 - 3.000 φίλοι της ομάδας στις κερκίδες. Είναι ένα βήμα!

Κύριο και σημαντικότερο μέλημα: Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κι εφόσον υπάρχει υγεία, καλό θα ήταν να υπάρξει όχι απλά ενημέρωση στους μαθητές για την ομάδα και την ιστορία της. Να γίνει κανονικό project! Να γίνονται προβολές της ομάδας με την ιστορία της, τη μαγεία στις κερκίδες... Για τα ιδανικά της, το παρελθόν της και το μέλλον της! Έτσι γεννιούνται οι λάτρεις μιας ομάδας ενός επαρχιακού τόπου. Θα μου πείτε... Κι αυτό χρειάζεται χρόνο κι επένδυση. Ε, λοιπόν επενδύστε! Επενδύστε για το μέλλον!

Είναι μαγική ευκαιρία αυτή τη στιγμή που η ομάδα επανήλθε στον ποδοσφαιρικό χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και υπάρχει διοικητική υγεία και μέριμνα, όπως κι αγωνιστική αισιοδοξία, να το εκμεταλλευτεί η διοίκηση και να οδηγηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Να ζήσουμε τις εποχές του παρελθόντος, κάνοντάς τες παρόν και μέλλον μας. Κασκόλ, σπόρια, καφέ και μαγικές ατμόσφαιρες τις Κυριακές. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε η άνεση να βρεθούν 12.500 φίλαθλοι όπως τότε με τη Δόξα Δράμας ή οι 12.000 όπως με τον Παναθηναϊκό, ή ακόμα και οι 6.000 - 7.000 που μαζεύονταν άνετα σε κάθε ματς εκείνη την εποχή.

Αλλά θεωρώ ότι είναι ένα κρισιμότατο σημείο, τέτοιο ώστε η διοίκηση να ενισχύσει τους εμπορικούς της μηχανισμούς έτσι ώστε να ζήσουμε πάλι ένδοξες στιγμές, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Η ευκαιρία αυτή δεν δίνεται πολλές φορές...

6 σχόλια:

  1. Βρειτε εναν διευθυντη Γυμνασιου που θα επιτρεψει να γινουν ομιλιες κ προτζεκτ με θεμα την ομαδα της Βεροιας. Ακομη κι ο ιδιος ν το βρει καλη ιδεα, θα βρεθουν κοπαδια γονεων που θα τον στησουν στον τοιχο γι αυτην του την αποφαση. Δε βγαζεις ακρη με τους γονεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να κανεις πυρινα υποστηρικτων της Βεροιας,οταν σχεδον ολοι ειναι Παοκτσηδες και οχι γνησιοι Βεροιωτες,και γτ να ειναι αλλωστε..οι μισοι απο αυρους οταν θα παιζει..Βεροια _Παοκ οπως καλλιστα μπορει να θυμιθει ο καθενας,εβριζαν τον διαιτητη οταν"καταλαθος" εδινε σφυριγμα υπερ της Βεροιας..και το σκεπαστρο της Βεροιας ητσν γεματο με.μπλουζες του Παοκ..οταν απαγκιστρωθουμε απο τον Παοκ και απο το Παοκ και τπτ αλλο..τοτε και μονο τοτε ισως γινουμε ομαδα με συνειδηση..οι Ξανθιωτες οι Λαρισσαιοι και οι Γιαννιωτες,ειναι μονο Ξανθη,Λαρισσα και Γιαννενα..δεν λενε απο τις μικρες υποστηριζω τον τοπο μου και απο τις μεγαλες αλλη..αυτα..κατα τ αλλα καλη η οικονομικη προταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δυστυχως δεν ειναι μονο παοκ, αλλα ειναι κ αρης, αεκ κλπ. Εδω ο αλλος κατεστρεψε τη βεροια, μοιραζει διαρκειας στο χαριλαου και ολοι οι βεροιωτες πινουν νερο στο ονομα του. Δυστυχως αυτα δε θα αλλαξουν ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΑΕΚ
      ΘΥΡΑ 21 ΒΕΡΟΙΑΣ
      ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΚΔΡΟΜΕΣ

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ