Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φρουροί του Βερμίου για τις φωτιές οι Έφεδροι της Λ.ΕΦ.Ε.Δ Ημαθίας

Σε ισχύ έχει τεθεί από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις και άλση σε όλη την Ημαθία, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει στην περιοχή μας. Αυξημένες περιπολίες και μέτρα επιφυλακής έχουν ληφθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δάση και τα βουνά του νομού μας. Από την πρώτη στιγμή της ισχύος των μέτρων, έχουν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες στα σημεία των απαγορεύσεων, ενώ στα σημεία βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως άνθρωποι για ενημέρωση και καταγραφή συμβάντων.

Άλσος Παπάγου Βέροια

Όπως οι Εθελοντές Έφεδροι της Λ.ΕΦ.Ε.Δ (Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) παράρτημα Ημαθίας, που από την πρώτη μέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα, στέκονται «άγρυπνοι φρουροί» στο Βέρμιο, σε δάση και άλση σε ολόκληρη την Ημαθία, συμβάλλοντας στην πρόληψη των πυρκαγιών, όπως κάνουν τόσα χρόνια ως κομμάτι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας.


Στις φωτογραφίες τους βλέπουμε εν ώρα υπηρεσίας στον δρόμο από Νάουσα για Σέλι, στο Ξηρολίβαδο, στο Άλσος Παπάγου, στην Καστανιά, ενώ βρίσκονται και όπου αλλού χρειαστεί η συνδρομή τους, όπως στην κατάσβεση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Ζωοδόχο Πηγή, στην περιοχή που βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες πάνω από την Καστανιά.

Κατάσβεση φωτιάς στο Βέρμιο


Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για ολόκληρη τη χώρα, με χιλιάδες συμπολίτες μας να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να χάνονται, με μια τεράστια οικολογική καταστροφή με χιλιάδες καμμένα στρέμματα, με Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Στρατό, εθελοντές πυροσβέστες και πολίτες να ρίχνονται για ολόκληρα 24ωρα στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Ας προσπαθήσουμε να μην επιβαρύνουμε το έργο όλων των παραπάνω. Ας πειθαρχήσουμε στις υποδείξεις των ανθρώπων που συναντάμε στις εισόδους δασικών εκτάσεων και αλσών και φυσικά ας μην προβούμε σε εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Η Ημαθία βρίσκεται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς και οι άνεμοι που πνέουν από την Παρασκευή αποτελούν σύμμαχο για μια ενδεχόμενη καταστροφή. Ας είμαστε προσεκτικοί!

Ξηρολίβαδο

Καστανιά

Από Νάουσα για Σέλι

Κατάσβεση φωτιάς στο Βέρμιο


7 σχόλια:

  1. Λίγες πρόχειρες , υποκειμενικές ασφαλώς, σκέψεις για τις τωρινές φωτιές
    Παλαιότερα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, παραδέχθηκε ότι οι Τουρκικές υπηρεσίες έβαζαν φωτιές σε Ρόδο και Σάμο. Αυτό δεν αμφισβητείται. Χτές, έγινε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία. Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε ότι για τις φωτιές, φταίνε όσοι υποστηρίζουν τους Κούρδους. Και πρόσθεσε. Θα το πληρώσετε μέσα στις ίδιες σας τις χώρες. Αυτός που οι μέρες του είναι μετρημένες με τον έναν ή άλλον τρόπο, απειλεί ξεκάθαρα. Ή θα κάνουν όλοι ότι θέλει ή θα το πληρώσουν στις χώρες τους. Μη ξεχνάμε ότι λίγες μέρες πρίν, ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, κάποια «παιδια της φωτιας», Κούρδοι. Επίσης σύμβουλος του Ερντογάν ειπε ότι, για τις φωτιές φταίνε Ελληνες και Κούρδοι. Είναι κανείς σίγουρος ότι δεν είναι πάλι οι μυστικές υπηρεσίες; Αμέσως μετά ξέσπασαν στη χώρας μας οι φωτιές. Ξέρουμε βέβαια ότι η χώρα, είναι γεμάτη από κάθε είδους πράκτορες. Και Τούρκους βεβαια. Το θέμα όμως, είναι πολύ σοβαρότερο. Με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες, πόσους πιθανούς πράκτορες έχουμε μοιρασμένους παντού; Ιδιαίτερα Πακιστανούς που ξέρουμε ότι είναι δηλωμένοι επίσημα εχθροί μας και σύμμαχοι των Τούρκων; Φαινομενικά, δύσκολη εξίσωση. Φαντασιοπληξίες ίσως; Μα η αρχή της προφύλαξης, είναι επίσημη πολιτική κάθε κράτους και επίσημα, πολιτική της ΕΕ. Εμείς, εχουμε ιδέα τι σημαίνει αρχή της προφύλαξης; Λαϊκότερα, προσέχουμε για να έχουμε; Η απάντηση γνωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΙΕΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ήσουν εκεί και ας έτρωγες και εσύ.

      Διαγραφή
    2. Ο αραχτός και light, κάτω από το air condiition, κριτικάρει όσους τρέχουν στις φωτιές και τα δάση. Ό,τι του φανεί...

      Διαγραφή
    3. Εσύ είσαι καλύτερος δηλαδή;

      Διαγραφή
  3. Ανοησίες. Τι ήθελες; Να σβήνουν τις φωτιες που δεν είχε; Να τρέχανε πάνω κάτω εν δυο, εν δυο; Σκοπιά βαρουσαν. Φύλαξη κάνανε. Δεν θα έτρωγαν; Δεν θα επιναν νερό; Δεν θα κάνανε πλάκες μεταξύ τους; Πρόληψη κάνανε μακρυα απο το σπίτι τους, τα παιδιά τους και τα τσίπουρα. Εσυ τι εκανες; Στο πληκτρολόγιο να πετάξεις βλακείες και εξυπνάδες. Τσοπάνε. Ε τσοπάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ