Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λαχτάρισαν στην Ραχιά - Ξέσπασε φωτιά στο «δάσος του παιδιού»

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένα μεγάλο μέρος της χώρας, με κατοίκους και φύση να μετρούν τις πληγές τους και Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό και εθελοντές να παλεύουν επί 24ωρου βάσεως με τις φλόγες. Στην Ημαθία μέχρι στιγμής υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο στο Βέρμιο, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, με την φωτιά να μαίνεται για τέταρτο 24ωρο (από το απόγευμα της Τρίτης) και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Βέροια και Κοζάνη να επιχειρούν στο σημείο. Το ίδιο βράδυ που ξέσπασε η φωτιά στο Βέρμιο υπήρξε και δεύτερη φωτιά μεταξύ Ασωμάτων και Ραχιάς, η οποία χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε άμεσα προτού επεκταθεί. 

Χθες Πέμπτη 5 Αυγούστου, σειρά είχαν οι κάτοικοι της Ραχιάς να λαχταρίσουν, καθώς το απόγευμα, λίγο μετά τις 20:30 ξέσπασε πυρκαγιά στο «δάσος του παιδιού», με τις φλόγες, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, να φτάνουν σε ύψος 2 μέτρων. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο με 1 όχημα και 3 Πυροσβέστες, που κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο και να την σβήσουν προτού λάβει μεγάλες διαστάσεις. 

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ημαθίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή μας. Σε επαγρύπνηση και οι κάτοικοι της Βέροιας από την έντονη μυρωδιά του καπνού στην ατμόσφαιρα, η οποία προέρχεται μεν από την φωτιά στη Ζωοδόχο Πηγή, προκαλούν δε ανησυχία για κάποιο καινούριο μέτωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ