Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχοινάς από τη Νάουσα: Το φετινό καλοκαίρι από τα πιο καταστροφικά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη

Απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό
Η ενότητα η συνοχή και η αλληλεγγύη όλων ευρωπαίων είναι η βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πολλά και δύσκολα που έχει μπροστά της επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα. Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τις καταστροφές στην Ευρώπη από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές καθώς και την πανδημία του κορονοϊού.

Από τα πιο καταστροφικά καλοκαίρια το φετινό

«Βγαίνουμε από ένα καλοκαίρι που θα μείνει στη μνήμη ως ένα από τα πιο καταστροφικά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και συνέχισε: «Μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, οι ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες και οι συνεπακόλουθες δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, αποτέλεσαν μια μεγάλη δοκιμασία για τις κοινωνίες μας κι έφεραν στα όρια των αντοχών τους τα εθνικά συστήματα πολιτικής προστασίας. Ταυτόχρονα αποδείχτηκε στη πράξη η αξία της δύναμης της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαίων».

Η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας


Αναφερόμενος στη βοήθεια που προσέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τόνισε ότι «η κινητοποίηση -στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ελλάδας- της μεγαλύτερης στην ιστορία της ΕΕ ευρωπαϊκής δύναμης πυροσβεστών και μέσων, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι οι Ευρωπαίοι στα δύσκολα είναι πάντα ενωμένοι».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ