Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα φωτιά στην Ημαθία - Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Ραχιάς και των Ασωμάτων

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021 στη Βέροια και συγκεκριμένα μεταξύ Ασωμάτων και Ραχιάς. Οι φλόγες ήταν ορατές από μακριά, αναστατώνοντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών που κάλεσαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν την εστία της. Η φωτιά εντοπίστηκε στην περιοχή των λατομείων και χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κατασβέσθηκε άμεσα προτού λάβει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας λίγα στρέμματα βλάστησης και χωρίς να απειλήσει σπίτια και περιουσίες. 

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα με υγεία και ρωτώ εγώ μέσα στο Άλσος Παπάγου τώρα πέρασα με το αυτοκίνητο μου δεν υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα,ένας φύλακας, κάποιος τέλος πάντων υπεύθυνος,εάν καεί ποιός θα προλάβει να σβήσει την φωτιά με τόσα σκουπίδια και πευκοβελόνες, ρωτώ εγώ ,;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση. Θα μπορούσε ίσως ο Δήμος να διαθέσει ένα όχημα της δημοτικής αστυνομίας για την επιτήρηση του χώρου.

      Διαγραφή
    2. Να πας να φυλάξεις εσύ φίλε μου... Δεν γίνεται να υπάρχει παντού η αστυνομία ή η πυροσβεστική . Ειδικά η αστυνομία έχει γίνει η που..να της Βέροιας !!!

      Διαγραφή
    3. Στο άλσος, ειναι πολύ δύσκολο να πάρει φωτια όπως βλέπουμε στις οθόνες. Ετσι πως καθαρίστηκε, δεν μπορει η φωτιά να ανέβει ψηλά και να καίγονται ολόκληρα πεύκα. Χαμηλή φωτιά,παντου ειναι πιθανόν. Μέχρι σήμερα,εεδω και πολλα χρόνια, η Πυροσβεστική, μας έδειξε οτι μπορει να επεμβαίνει αποτελεσματικά. Ωστόσο, μια μεγάλη φωτιά, επικόρυφη,οταν καίγεται ολόκληρο το δέντρο, δεν αντιμετωπίζεται παρά με εναέρια μέσα. Τωρα καίγεται η Βαρυμπόμπη, Αθήνα δηλαδή και οχι τα κορφοβούνια στην Ήπειρο. Απίστευτο. Σε πέντε λεπτα, οποιοδήποτε αεροπλάνο, μπορούσε να ρίξει νερό. Ομως τι δεν εγινε πάλι σωστά, όπως πάντα; Παλαιοτερα, σε κρίσιμες ημέρες, πετούσε τουλάχιστον ενα πυροσβεστικό στην Αττική, προληπτικά. Τώρα πετούσε; Ιδιαίτερα στην Αττική. Προσωπικά έχω την απάντηση. Εδω και πολλά χρόνια. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2021 - 2:11 μ.μ.

      Σιγά βρε, μην πάθουν τίποτα τα παιδιά. Και στο κάτω-κάτω αυτή είναι η δουλειά τους, αν ζορίζονται μπορούν να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους.

      Διαγραφή
    5. ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

      Διαγραφή
    6. ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ..ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ...

      Διαγραφή
  2. Καλημερα ! Καλα κανεις και ρωτας φιλε μου.....αλλα δυστηχως δεν γινεται σε καθε δασος και δασακι να υπαρχει καποιος....θα πρεπει να γινουμε και εμεις πιο ΑΝΘΡΩΠΟΙ......(εκτος τους εξωτερικους παραγωντες....βραχυκυκλωμα κτλ). Ο καθενας πεταει εξω απο το αμαξι οτι περισευει μεσα στο αμαξι...ιδιοως τα τσιγαρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι καπνίζουν και οδηγούν τασάκι έχουν στο ιχ τους,στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού τους και στην κρεβατοκάμαρα τους πετάνε την γόπα από το τσιγάρο. ,όχι την πετάτε την γόπα σας;;;;;;;η φύση και τα ζωντανά και οι περιουσίες των κατοίκων σε τη σας φταίνε να κάουν;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί στα χωριά έγινε καθαρισμός; Τα ξεροχορυα που καθάρισαν ο κάθε ιδιοκτήτης μόνος του είναι έξω από τα σπίτια.τους κ σε δρόμους πεταμένα για να κάνουν έλεγχο να δουν στα Πιέρια στο Βέρμιο γίνεται χαμός που είναι ο δήμος οεο ακόμα κ οικόπεδα που έχουν κάποιοι του δήμου εργαζόμενοι στα βουνοχωρια γεμάτο χόρτα είναι δάσος κ επικίνδυνα δήμαρχος ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ