Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απίστευτο: Δείτε πως ήταν η Βέροια πριν από 750 εκατομμύρια χρόνια

Θα μας πείτε, εδώ δε θυμόμαστε αν χθες φάγαμε γεμιστά ή μελιτζάνες, πού να ξέρουμε τι έγινε πριν από 750.000.000 χρόνια, αλλά θα επιμείνουμε γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον. Υπάρχει μία ιστοσελίδα η οποία δείχνει πώς ήταν η γη πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια. «Τότε που εμείς είχαμε πολιτισμό και οι άλλοι κοιμόντουσαν ακόμα στα δέντρα»; θα ρωτήσεις. Όχι, «λίγο» νωρίτερα. Ο λόγος για την εφαρμογή του Ian Webster, Dinosaurpictures, η οποία δείχνει τη μορφολογία του εδάφους της γης από σήμερα έως 750 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Δε θα είχε ενδιαφέρον να δείτε τι συνέβαινε στο σπίτι σας, στη Βέροια, στην Ημαθία, πολύ πριν καταφτάσει εκεί ο εργολάβος, πριν καλά – καλά σχηματιστεί η ευρωπαϊκή ήπειρος ή πάρει τη μορφή την οποία όλη γνωρίζουμε σήμερα; 

Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ δοκιμάζοντας είτε την ακριβή διεύθυνση είτε χώρες, ωκεανούς και όρη. Μάλιστα, μπορείτε να περιηγηθείτε και με φίλτρο ανά περίοδο όπως π.χ. Ιουρασική ή την Τριαδική.

1 σχόλιο:

  1. Τα θυμάμαι όλα σα να ειναι τώρα. Καμία σχέση με σήμερα. Η Ραχιά, ηταν δίπλα στη Λάρισα και το Λουτράκι, πάνω απο το Σέλι. Αφού για να πάμε στο καζίνο, ειχε πολύ ανηφόρα και ο δρόμος Σέλι - Ανω Σέλι, ηταν μια ευθεία. Με μπάρες στη μέση. Οι ρόδες δεν ηταν στρόγγυλες. Τετράγωνες ηταν, για να μην τρέχουμε πολύ. Τράνταζε όλο το αμάξι. Ασε που αν έμενες σε ανηφόρα χωρις χειρόφρενο, δεν σε Επαιρνε κατα πίσω να σκοτωθείς. Κινητά δεν ειχε. Τσίπουρα δεν ειχε. Μπουζούκια δεν ειχε. Κάτι ξέκ..λα με δερμάτινα μαγιό είχε αλλα, ποιος τις εδινε σημασία; Βάζεις δέρμα απο αρκούδα κορίτσι μου. Τουλάχιστον κόψε τις τρίχες. Ειναι εικόνα να κρέμονται σαν κουρτίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ