Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το καλύτερο 10άρι που πέρασε από τη Βέροια

Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου από τον «Κατάσκοπο». Μπορεί η Ημαθία να έβγαλε τον καλύτερο δεκάρι ever στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τον μάγο Βασίλη Τσιάρτα, αλλά δυστυχώς για κακή μας τύχη δεν τον είδαμε να φοράει ποτέ την φανέλα της Βέροιας. Από τη Νάουσα πήγε στην ΑΕΚ και από εκεί στην Ισπανία και στην Εθνική ομάδα. Ωστόσο, κατά την γνώμη μου το καλύτερο 10άρι που έχει φορέσει την φανέλα της Βέροιας ήταν ο Μίλοε Πέτκοβιτς. Ένας Γιουγκοσλάβος παλιάς κοπής που μιλούσε με το τόπι. Κοντός, γρήγορος, ντριπλαδόρος, με δυνατά πόδια και ηγέτης! 

Με χαμηλό κέντρο βάρους, τεχνίτης, με εξαιρετική μεταβίβαση. Έπαιξε πέντε χρόνια στη «Βασίλισσα του Βορρά» με 158 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έβαλε συνολικά 29 γκολ και η συμβολή του στην αναγέννηση και στην καταξίωση της Βέροιας στην Α' Εθνική ήταν πολύ μεγάλη. 

Θυμάμαι κάτι ματσάρες που έκανε κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που παραμιλούσε όλη η κερκίδα. Είχε κοφτή ντρίπλα, έβλεπε γήπεδο και ήταν μαέστρος στις ασίστ. Αν και δεν έκανε πολύ μεγάλη καριέρα, αυτός και ο Γιοβάνοβιτς της ΑΕ Ποντίων (άλλη παικτούρα από εκεί!), θεωρώ πως ήταν από τους κορυφαίους ξένους που πέρασαν από την Ημαθία.

3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ