Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος

Χρυσός Ολυμπιονίκης είναι πια ο Στέφανος Ντούσκος. Ο 24χρονος Γιαννιώτης κωπηλάτης, με μια απίστευτη κούρσα και χρόνο 6:40.45, κατέκτησε την κορυφή στο μονό σκιφ, χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ αλλά και το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι στο χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου.




«Ήταν η καλύτερη κούρσα»

«Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 700-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα κι εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα μου, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου», δήλωσε ο πανευτυχής Ντούσκος στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά το τέλος της φανταστικής προσπάθειάς του.




Μετά την απονομή του χρυσού δήλωσε: «Σκέφτηκα τα πάντα, όσους μας παρακολουθούν, την προπόνηση μου, τον προπονητή μου, την οικογένεια μου» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι στο χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο, είπα πως πρέπει να βελτιωθώ. Μετά είπα πως πρέπει να πετύχω την συμμετοχή στον τελικό. Από την στιγμή που το πέτυχα όλοι μου έστειλαν την θετική τους ενέργεια. Ο προπονητής μου είπε να είμαι μέσα στα μετάλλιο, στην διάρκεια της κούρσας πίστεψα πως μπορώ να πάρω και το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα πως είναι… άπιαστο το μετάλλιο με αυτούς τους αθλητές που είχα στην κούρσα. Θέλω να γυρίσω στου δικούς μου ανθρώπους και να τους δείξω το μετάλλιο», δήλωσε περιχαρής ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ...ΠΑΛΙΚΑΡΕ ... ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΣΟΥ ΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΙΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑ ΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙΣ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα ξαφνικά έγινε αγαπητός. Τους κόπους που έδωσε τόσα χρόνια για να φτάσει το παιδί σε αυτή την θέση θα τρέξουν να την εκμεταλλευτούν πολλοί!!! Μπράβο παλικάρι μου!!!
    Υ.Γ. κάντε κάτι για το ΕΑΚ μπας και σταματήσουμε να "θρηνούμε" θύματα και αρχίσουμε να δίνουμε έναυσμα στους νέους να ασχολούνται με τον αθλητισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ