Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Γιώργος Μουρτζίλας μιλάει στο veriotis.gr για τη διενέργεια Rapid Test από τα φαρμακεία

Πλέον στα φαρμακεία όλης της χώρας θα μπορεί να διενεργείται η ταχεία δοκιμή αντιγόνων ανίχνευσης του Κορωνοϊού SARS – CoV – 2, το ευρύτερα γνωστό και ως Rapid test, αλλά και να καταχωρείται ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα από τους φαρμακοποιούς, αφού πρόσφατα άνοιξε η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα. Ποια είναι η διαδικασία, πως καταγράφεται το αποτέλεσμα και πόσο κοστίζει; Απαντήσεις δίνει στον «Βεροιώτη» ο γνωστός φαρμακοποιός της Βέροιας Γιώργος Μουρτζίλας:

Β: Μάθαμε με χαρά ότι πλέον στο φαρμακείο Μουρτζίλα και σε όλα τα φαρμακεία της επικράτειας υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας Rapid Test, ισχύει αυτό κ. Μουρτζίλα;

Γ.Μ: Ναι πλέον ισχύει και δηλώνουμε από μεριάς μας και εμείς χαρούμενοι που πλέον στο φαρμακείο Μουρτζίλα μπορούμε να διενεργούμε Rapid Test. Έτσι προσθέτουμε έναν ακόμα τρόπο που το φαρμακείο μας βοηθάει του ανθρώπους της πόλης σε αυτή τη παγκόσμια κρίση υγείας. Είμαστε χαρούμενοι που το κράτος επιτέλους πήρε αυτή την απόφαση και μας έδωσε τη δυνατότητα να διενεργούμε rapid test στο φαρμακείο Μουρτζίλα.

Β: Για ποιο λόγο πιστεύετε έγινε αυτό και πώς βοηθάει;

Γ.Μ: Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών ώστε να μπορούν να μετακινηθούν και να ταξιδέψουν ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και η διευκόλυνση τους ώστε να έχουν ευχερή και γρήγορη πρόσβαση σε διαγωνιστικές υπηρεσίες όπως αυτή της διενέργειας Rapid Test, όπου εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια διενεργούμε στο φαρμακείο Μουρτζίλα.

Β: Πότε μπορούν να έρθουν οι πολίτες στο φαρμακείο Μουρτζίλα για τη διενέργεια του Rapid Test;

Γ.Μ: Το φαρμακείο Μουρτζίλα λειτουργεί από 1982 στην οδό Τρεμπεσίνας 20 και είμαστε ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 21:00 καθημερινά και το Σάββατο από 09:00 μέχρι 15:00.

Β: Ποια είναι η διαδικασία και πόσο κοστίζει;

Γ.Μ: Να ενημερώσουμε ότι η διαδικασία είναι ανώδυνη. Ότι έχει κόστος υπηρεσίας 20€ (χωρίς φπα). Να επισημάνουμε επίσης ότι δεν απαιτείται η εκτύπωση βεβαίωσης από την πλατφόρμα καταγραφής. Η βεβαίωση είναι ψηφιακή μέσω του gov.gr με την ταυτοποίηση να γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet. Τέλος να βεβαιώσουμε τους αναγνώστες ότι η ομάδα του φαρμακείου Μουρτζίλα και οι φαρμακοποιοί του είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε απορία και ανάγκη. Μας βρίσκετε και στο τηλέφωνο 2331027355.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ