Quantcast

http://picasion.com/

«Φεστιβάλ Δασών» με παραδοσιακή... πανκοπανηγυροψυχεδέλεια!

Πρεμιέρα στη Συκιά με ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC και Κωνσταντή Πιτσιόλη
Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Παρασκευής το Φεστιβάλ Δασών που διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Η πρώτη μέρα περιελάμβανε δύο συναυλίες με φόντο τη φύση στο γήπεδο της Συκιάς. Την βραδιά άνοιξαν με... πανκοπανηγυροψυχεδέλεια οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, Βαΐτσης Χαρακοπίδης, Γιώργος Σταυρίδης και Πάνος Γκίνης, ξεσηκώνοντας με γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, τους εκατοντάδες θεατές που επέλεξαν κάτι διαφορετικό και... δροσιστικό για να διασκεδάσουν.


Σειρά είχε ο Κωνσταντής Πιτσιόλης, ο 
μουσικός από την Κόνιτσα Ιωαννίνων που φέτος το καλοκαίρι, μέσω της λούπας (loop station) και με συντροφιά μία μεγάλη γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ποικίλα ακούσματα από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τη Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο.




Το Φεστιβάλ Δασών συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Αυγούστου, στα Πεύκα του Ξηρολιβάδου, όπου στις 12:30 το μεσημέρι, η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση και η καταξιωμένη μουσικός Γιούλα Μιχαήλ, θα αφηγηθούν «Μύθους του Νερού, των Δασών και των Θεών», για την αναγέννηση της φύσης, τις  περιπέτειες του Θεού Πάνα, πλαισιωμένους από ελεύθερους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.

Η αυλαία που Φεστιβάλ Δασών πέφτει με την μεγάλη συναυλία του Goran Bregovic, το βράδυ της Κυριακής 1 Αυγούστου στις 21:00, με μια γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά με την χρήση καρτών ελεύθερης εισόδου για την ομαλή λειτουργία των εκδηλώσεων, που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά.






5 σχόλια:

  1. Milame gia megali epitixia to featival. O kaomos xanete k edo festival sti sikia. Re megale dimarxe aftus pu eferes eki sti sikia tus pliroses? Apla rotao. Kana klarino na efeenes. Sti sikia o kosmos akui klarina k oxi pseutokultura. Pantos sinxaritiria gia tin prospathia. Ke tu xronou me maska.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαρίνο έφερε, δεν ξέρω αν το καταλαβες. Ο Κωσταντής μόνος του κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο, ο κόσμος χόρευε και χτυπούσε παλαμάκια. Και αυτό παίζοντας όλα τα όργανα μόνος του και τραγουδώντας , χωρίς μπάντα. Δεν μπορέι να το κάνει άλλος αυτό. Επίσης το παίξιμό του ακουγόταν σαν τα παλιά καλά κλαρίνα. Για την ψυχή με την οποία παίζει ούτε λόγος. Είναι φανταστικός μουσικός και αφήσει ιστορία κυρίως γιατί ήταν ο πρώτος που έκανε τη νεολαία σε τέτοιο βαθμό να αγαπήσει την παράδοση

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΦΥΣΙΚΑ... ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορω να καταλαβω αυτην την ψευτοκουλτουριαρικη νοοτροπια Φερνουν την σλαυικη μουσικη αντι να προβαλουν την δημοτικη μας παραδοση με τα ωραια μας τα κλαρινα Ηπειρωτικα και αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηπειρώτικα έπαιξαν πάντως εκείνο το βράδυ και προβλήθηκε με τον καλύτερο η παράδοσή μας από τη Θράκη έως την Ηπειρο. Επίσης αυτό που λέτε δεν αντιπροσωπεύει μάλλον τον κόσμο που πήγε στο φεστιβάλ, ο οποίος ήταν όλων των ηλικιών (και κυρίως μεγάλης ηλικίας - όχι μόνο Νεολαία που ακούει τα ψευτοκουλτουριάρικα όπως τα λέτε) , και έδειχνε να το απολαμβάνει στο έπακρο

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ