Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δακρύζουν διαρκώς τα μάτια σας; Οι πιθανές αιτίες

Αν τα μάτια σας δακρύζουν συνεχώς, είναι πιθανό να φταίει κάποια πάθηση των ματιών ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, το οποίο θα πρέπει άμεσα να το διερευνήσετε. Πολλοί τείνουν να αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα σαν μια απλή ενόχληση, όταν όμως η ένταση και η συχνότητα αυξάνονται, δεν πρέπει να το αμελείτε και να μεταβείτε στον γιατρό σας. Διαβάστε αναλυτικά, κάποιες αιτίες που μπορούν να κάνουν τα μάτια να «τρέχουν»:

Ξηροφθαλμία: Ακούγεται αντιφατικό, αλλά η δακρύρροια λειτουργεί αντανακλαστικά ώστε να αντιμετωπιστεί η ξηρότητα της οφθαλμικής επιφάνειας. Όταν η επιφάνεια των ματιών δεν είναι λεία ή είναι στεγνή, τα νεύρα στέλνουν σήμα στον δακρυϊκό αδένα για την έκκριση επιπλέον δακρύων.

Φάρμακα: Πολλά φάρμακα προκαλούν ξηροφθαλμία. Τέτοια είναι όσα σχετίζονται με τις χημειοθεραπείες, τα διουρητικά, τα αντιισταμινικά, τα αποσυμφορητικά και τα αντικαταθλιπτικά. Αυτό συμβαίνει γιατί δρουν για να μειώσουν την παραγωγή βλέννας στο σώμα. Έτσι όμως μειώνεται και η παραγωγή δακρύων, με αποτέλεσμα την ξηροφθαλμία. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα επεμβαίνουν στα νευρικά κύτταρα και σήματα, τα οποία σχετίζονται με την παραγωγή δακρύων.

Αυτοάνοσες παθήσεις: Πολλές αυτοάνοσες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μπορούν να κάνουν τα μάτια να δακρύζουν.

Φραγμένος αγωγός δακρύων:
Σε αυτή την περίπτωση τα δάκρυα δεν εκλύονται φυσιολογικά, αφήνοντας τα μάτια υδαρή και ερεθισμένα. Οι φραγμένοι αγωγοί δακρύων προκαλούνται από τη μερική ή την πλήρη απόφραξη στο σύστημα αποστράγγισης των δακρύων.

Οφθαλμικές σταγόνες με συντηρητικά: Οι περισσότερες σταγόνες για τα μάτια περιέχουν ένα συντηρητικό που μπορεί να ερεθίσει την οφθαλμική επιφάνεια και να προκαλέσει δάκρυα. Η μέγιστη χρήση των σταγόνων θα πρέπει να περιορίζεται στις τέσσερις φορές την ημέρα.

Αλλεργίες: Συνήθως συνοδεύονται από έντονη φαγούρα. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να τρίψετε τα μάτια σας, καθώς θα επιδεινώσετε το πρόβλημα. Τα δάκρυα εκκρίνονται για να εξουδετερώσουν τον αλλεργιογόνο παράγοντα και να ανακουφίσουν τα μάτια από τον κνησμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ