Quantcast

http://picasion.com/

Τσιάρτας: «Τα ιδανικά των ομάδων δεν υπαγορεύονται από μειοψηφίες, όσο θορυβώδεις κι αν είναι»

Στον σάλο που προκάλεσε η είδηση της πρόσληψής του στη Β’ ομάδα της ΑΕΚ και τις έντονες αντιδράσεις, υπό το βάρος των οποίων τελικά ματαιώθηκε, απάντησε ο Βασίλης Τσιάρτας. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο παλαίμαχος άσος από την Ημαθία υποστήριξε τις παλαιότερες τοποθετήσεις του - για τις οποίες έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια - τονίζοντας ότι απλώς εξέφρασε τη γνώμη του. Σημειώνοντας λοιπόν ότι ποτέ δεν έφερε την πολιτική στο γήπεδο, αναφέρθηκε εμμέσως και στη σκληρή ανακοίνωση της Original, αναφέροντας ότι «τα ιδανικά των ομάδων δεν υπαγορεύονται από θορυβώδεις μειοψηφίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Τσιάρτα:

«Το γήπεδο είναι ο ορισμός της ελευθερίας. Πεδίο υγιούς έκφρασης, για όλους, ανεξαιρέτως. Χωρίς διαχωρισμούς. Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε αυτόν τον χώρο βρισκόμουν. Ποτέ δεν έδωσα πάσα προσμετρώντας τις πολιτικές και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή το χρώμα των συμπαικτών μου. Ποτέ δεν πανηγύρισα αποκλείοντας από την ομαδική αγκαλιά τον οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Στο ποδόσφαιρο πάντα μοιράζεσαι. Πάντα δέχεσαι. Αυτό έκανα ως ποδοσφαιριστής, αυτό θα κάνω και ως προπονητής. Εξασφαλίζοντας πως στο γήπεδο, ΟΛΟΙ, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, τον ίδιο χώρο, τα ίδια περιθώρια έκφρασης, χωρίς τίποτα άλλο πέραν του ταλέντου, του χαρακτήρα, της δουλειάς και του σεβασμού που θα επιδεικνύουν, να καθορίζουν την πορεία τους. Τα ιδανικά των ομάδων σφυρηλατούνται από την ιστορική τους διαδρομή και δεν υπαγορεύονται, ούτε ψευδεπίγραφα καπηλεύονται από μειοψηφίες, όσο θορυβώδεις και αν είναι.

Σε αυτές δεν έχω να απαντήσω τίποτα. Ως ποδοσφαιριστής αποτέλεσα μέρος της ιστορικής διαδρομής των συλλόγων στους οποίους αγωνίστηκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αλεξάνδρεια, Νάουσα, ΑΕΚ, Σεβίλλη, Κολωνία). Αλλά και στην Εθνική Ελλάδος τίμησα το εθνόσημο, επιδιώκοντας μέσω του ποδοσφαίρου να προσφέρω με τον τρόπο και τις δυνάμεις μου στην πατρίδα μου.

Και επειδή το ποδόσφαιρο ήταν και είναι η ζωή μου, είναι αυτό που με προσδιορίζει ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα. 
Όχι η πολιτική, η οποία έτσι κι αλλιώς, για κανένα λόγο και αιτία, δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Οι όποιες τοποθετήσεις μου αποτέλεσαν ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου ως πολίτη, δικαίωμα κατοχυρωμένο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Την πολιτική ουδέποτε την έφερα σε οποιοδήποτε γήπεδο ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω. Ευτυχώς, όλοι εκείνοι με τους οποίους συνεργάστηκα στην καριέρα μου, όπως και οι συντριπτικά περισσότεροι, που όλα αυτά τα χρόνια με παρακολουθούσαν στους αγωνιστικούς χώρους, το (ανα)γνωρίζουν εντός και εκτός γηπέδων. Δυστυχώς, δεν ισχύει για όλους».

4 σχόλια:

  1. Βασίλη είσαι πεντακάθαρος από όλες τις απόψεις, άσε τους δήθεν προοδευτικούς, δήθεν δημοκράτες να κατηγορούν. Ας κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη. Η δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση μιας άποψης για αυτούς, όταν δεν τους βολεύει, είναι φασισμός. Τα έχουμε ζήσει και ακούσει πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη,είσαι άξιος και άψογος!Η ποδοσφαιρομάνα Γαλατινή ( Νιόπλιας, Αλεξίου, Δεληζήσης),γενέτειρα του παππού σου,είναι περήφανη και σε χειροκροτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν ποδοσφαιριστής τεράστιος,σαν άνθρωπος όμως; Την γνώμη του για τον Γιάννη,που ο πατέρας του ήρθε μετανάστης από Νιγηρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και απαντώ,κολοτουμπα ο Βασιλάκης εκεί που έφτυνε πριν ένα χρόνο τώρα γλύφει. Κλασική περίπτωση ανθρώπου της ιδεολογίας του.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ