Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας για τις ζημιές από τους παγετούς: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα»

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει πως με τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους παραγωγούς που επλήγησαν από τους Παγετούς της Άνοιξης του 2021. 
Όπως τονίζει ο κ. Μπαρτζώκας: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα μας». Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία που ψηφίζεται την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθορίζεται:

☑️ η δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης για έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε

☑️ η προκαταβολή του 40% της ζημιάς.

☑️ η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής μέχρι ποσοστού 40% για τους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους ήταν σε προανθικό στάδιο

☑️ η αύξηση του ορίου ανά δικαιούχο,από 70.000 ευρώ σε ποσό μέχρι τις 140.000 ευρώ για τα προϊόντα εκείνα που καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή).

1 σχόλιο:

  1. ...με τοσο φτηνο πετρελαιο κινησης και μειωμενο φπα στα αγροτικα εφοδια ,οποιος δεν καταλαινει τις προθεσεις σας ειναι για τα γιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ